Απλήρωτοι καθαρίστριες και security του υπουργείου Εργασίας
Προβλήματα μισθοδοσίας αντιμετωπίζουν οι καθαρίστριες και οι security στο υπουργείο Εργασίας, καθώς δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους για μήνες
- 28 Φεβρουαρίου 2016 11:11
Απλήρωτες έως 7 μήνες παραμένουν οι καθαρίστριες που εργάζονται στο… υπουργείο Εργασίας. Αντίστοιχα προβλήματα μισθοδοσίας καθώς έχουν μείνει κατά διαστήματα χωρίς να λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους για χρονικό διάστημα άνω των 5 μηνών και εργαζόμενοι που παρέχουν υπηρεσίες ασφαλείας (security) στο Υπουργείο.
Και στις δύο περιπτώσεις σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, έχει χρειαστεί η παρέμβαση του ΣΕΠΕ, για να επέλθει λύση και ίσως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καταστεί δυνατό να καλυφθούν τα ποσά που οφείλονται και στις δύο ομάδες εργαζομένων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά οι καθαρίστριες, έχουν υπογράψει ατομική σύμβαση με το ίδιο το υπουργείο Εργασίας. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το υπουργείο που έχει επιφορτιστεί με την προσπάθεια για να περιοριστεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην αγορά εργασίας, που κυριαρχεί η απλήρωτη απασχόληση, να υποπίπτει στο ίδιο ατόπημα. Ουσιαστικά η 7άμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των αποδοχών των καθαριστριών έχει οδηγήσει στο να φτάνει η συνολική δαπάνη για την κάλυψη του προβλήματος, στις 40.000 ευρώ. Με παρέμβαση του ΣΕΠΕ φαίνεται όμως ότι ξεπερνιούνται τα όποια γραφειοκρατικά και τεχνικά προβλήματα, είχαν μπλοκάρει τις σχετικές πιστώσεις.
Στο σκέλος των εργαζομένων στις εταιρίες security, οι παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ έχουν πετύχει ώστε να περιοριστεί το χρονικό διάστημα των οφειλομένων στους 2-3 μήνες. Μάλιστα, σε μία από τις ιδιωτικές εταιρίες που νοικιάζουν τους εργαζόμενούς τους, για τη φύλαξη του υπουργείου Εργασίας, οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις που ασκούνται είναι συνεχείς, έτσι ώστε να καλυφθεί σύντομα και το υπόλοιπο ποσό που οφείλεται στους εργαζόμενους.
Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr:
Τα 55 δικαιολογητικά-«αποδείξεις» για τις φορολογικές δηλώσεις
Αποκάλυψη! Το κράτος χρέωσε με ΕΝΦΙΑ εκατομμύρια ιδιοκτήτες παράνομα με «καπέλο» έως 67%