Καθοδήγηση ή δεξιότητες; Τι μετράει περισσότερο στη σύγχρονη αγορά εργασίας;

Καθοδήγηση ή δεξιότητες; Τι μετράει περισσότερο στη σύγχρονη αγορά εργασίας;

Και τα δύο είναι η σωστή απάντηση: Η καθοδήγηση από τους σωστούς ανθρώπους της αγοράς που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων που ενδυναμώνουν το προφίλ του υποψηφίου

Το καινοτόμο πρόγραμμα Youth Empowered της Coca – Cola Τρία Έψιλον, με στρατηγικούς συνεργάτες το kariera.gr, το ΚΕΜΕΛ, την OWIWI και άλλους σημαντικούς φορείς και οργανισμούς, επιδιώκει ακριβώς αυτό: Την ενδυνάμωση των προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, νέων 18-30 ετών,  από στελέχη της αγοράς που λειτουργούν ως μέντορες!

Η υιοθέτηση της κουλτούρας του mentoring τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και στην καθημερινότητα, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην κοινωνία, αναζωογονώντας το πιο δυναμικό κομμάτι της: τους νέους, που αισθάνονται ότι η αγορά εργασίας είναι ένα απόρθητο φρούριο. Οι μέντορες του προγράμματος «βγαίνουν μπροστά» και δίνουν hints ‘n’ tips, κωδικοποιώντας τις δικές τους εμπειρίες και γνώσεις και κάνοντάς τες διαθέσιμες σε μορφή online διαδραστικών σεμιναρίων στο περιβάλλον του www. youthempowered.gr.

«Είμαι με την Coca – Cola Τρία Έψιλον 15 χρόνια και πραγματικά ένιωσα την ανάγκη, εθελοντικά, να έρθω και να μοιραστώ με νέους ανθρώπους πράγματα που θα είχαν βοηθήσει πάρα πολύ κι εμένα στα πρώτα μου βήματα» εξηγεί ο Δημήτρης Μεταξάς, Διευθυντής Εκπαίδευσης του εμπορικού τμήματος της Coca-Cοla Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο και μέντορας στο πρόγραμμα. Ο Δημήτρης Μεταξάς ήταν ένας από τους 8 επαγγελματίες που μίλησαν στα live workshops του προγράμματος στο πλαίσιο των ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΡΙΕΡΑΣ για θέματα, όπως: πώς να κάνω το βιογραφικό μου να ξεχωρίσει, ποια είναι τα συστατικά επιτυχίας ενός πολύ καλού πωλητή ή τι βρίσκεται στο μυαλό του μελλοντικού εργοδότη. 

 

Η σημασία του να μοιράζεσαι εμπειρία και γνώση με νέους ανθρώπους σε μια διαδικασία όπως αυτή που εφαρμόζεται στο Youth Empowered, είναι το στοιχείο εκείνο που ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε τους  επαγγελματίες που αναλαμβάνουν το ρόλο των μεντόρων, καθώς πολλοί βλέπουν στα πρόσωπα των παιδιών που συμμετέχουν, τους ίδιους τους εαυτούς τους και τις αγωνίες τους στα πρώτα τους βήματα. Εβδομήντα συνολικά στελέχη έχουν ήδη προσφερθεί να συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα και είναι οι άνθρωποι πάνω στους οποίους στηρίζεται η φιλοσοφία, το όραμα και η αποτελεσματικότητα του Youth Empowered.

Το Youth Empowered έχει στόχο να δώσει σε νέους, 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης και να επιτύχουν μία θετική αλλαγή στη ζωή τους. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε όλους, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση και μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, είτε διαδικτυακά μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας e-learning που είναι διαθέσιμη στο www.youthempowered.gr.

 

Η digital πλατφόρμα www.youthempowered.gr παρέχει self-assessment tests, προσωποποιημένες υπηρεσίες και δυνατότητα επικοινωνίας με τους μέντορες και τις εταιρίες που συμμετέχουν. Στελέχη της αγοράς και της Coca – Cola Τρία  Έψιλον δίνουν καθοδήγηση πάνω σε δέκα εκπαιδευτικές ενότητες, όπως διαχείριση χρόνου, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, project management, πώς να αξιοποιήσεις το δίκτυο επαφών σου, δεξιότητες πωλήσεων και πολλά άλλα.

Παράλληλα, με physical trainings που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μέντορες του προγράμματος, διαφορετικοί κάθε φορά,  βρίσκονται κοντά στους νέους, λύνουν απορίες, απαντούν σε ερωτήσεις και κάνουν πολλές πρακτικές ασκήσεις. Τα Youth Empowered physical trainings έχουν ήδη διοργανωθεί με μεγάλη συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο, ενώ αυτές τις ημέρες το πρόγραμμα βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, έχοντας υποδεχτεί 50 νέους του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα