Οι χώρες με τις λιγότερες ευκαιρίες καριέρας για τις γυναίκες – Στην 20ή θέση η Ελλάδα

Οι χώρες με τις λιγότερες ευκαιρίες καριέρας για τις γυναίκες – Στην 20ή θέση η Ελλάδα
istock

Κομβικής σημασίας η μικρή διάρκεια της άδειας μητρότητας και η απουσία υποδομών για τη φροντίδα των παιδιών για να μπορεί να εργάζεται μια γυναίκα.

Η Ελλάδα δεν προβάλλει ως η ιδανική επιλογή για να εργαστεί μια γυναίκα. Οι ευκαιρίες που προσφέρει η εγχώρια αγορά εργασίας σε γυναίκες είναι λίγες, η συμμετοχή σε υψηλόβαθμες διοικητικές και διευθυντικές θέσεις ακόμη πιο περιορισμένες, η άδεια μητρότητας μικρής διάρκειας.

Ολα τα παραπάνω κατατάσσουν την Ελλάδα στην 20ή θέση μεταξύ 34 ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Reboot Online, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Η έρευνα τονίζει ότι η διάρκεια της άδειας μητρότητας είναι κομβικής σημασίας, καθώς πολύ συχνά η μικρή της διάρκεια και η απουσία υποδομών για τη φροντίδα των παιδιών συνδέονται άμεσα με τις λιγότερες ευκαιρίες και κυρίως με την ανέλιξη της γυναίκας στην κορυφή μιας επιχείρησης.

Σε αυτά, βεβαίως, θα πρέπει να προστεθεί και η ανισότητα στους μισθούς, φαινόμενο όχι μόνο ελληνικό, αλλά διεθνές. Η καλύτερη χώρα για να εργάζεται μια γυναίκα στην Ευρώπη είναι η Σουηδία, ενώ η χειρότερη είναι η Τουρκία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα