“Παγώνει” ο διαχωρισμός Κοινωνικής Ασφάλισης από το Υπ. Εργασίας; Στον Τσίπρα η απόφαση

“Παγώνει” ο διαχωρισμός Κοινωνικής Ασφάλισης από το Υπ. Εργασίας; Στον Τσίπρα η απόφαση
ΑΘΗΝΑ - Ο ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ποια είναι τα σχέδια του νέου υπουργού Εργασίας, μπροστά στον κίνδυνο να προκύψει ρήξη με τους εργαζομένους στην Κοινωνική Ασφάλιση

Προς αναδίπλωση οδεύει η κυβέρνηση, αναφορικά με τη μεταφορά της Κοινωνικής Ασφάλισης, από το υπουργείο Εργασίας, στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr μπροστά στον κίνδυνο να προκύψει ρήξη με τους εργαζόμενους στην Κοινωνική Ασφάλιση, οι οποίοι απειλούσαν μέχρι και με απεργία, η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, φαίνεται ότι ετοιμάζεται να αναθεωρήσει.

Επιπρόσθετα, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου προς τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, στην οποία τονίστηκε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το εργασιακό κομμάτι, συνεπώς θα αποτελέσει τεράστιο λάθος, η ενδεχόμενη μεταφορά της στο υπουργείο Υγείας.

Επίσης, η διεύθυνση οικονομικών θεμάτων που έχει συσταθεί στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ) έχει αναλάβει να διαχειρίζεται συνολικά τα ζητήματα οικονομικού χαρακτήρα, που αφορούν την πορεία των Ασφαλιστικών Ταμείων, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποκοπή της από το Εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, να αποφασίσει οριστικά για το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης. Όμως ήδη υπάρχουν εισηγήσεις προς το πρωθυπουργικό γραφείο να μην προχωρήσει η αρχική σκέψη. Μάλιστα, ορισμένες προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αντί για την Κοινωνική Ασφάλιση, να μεταφερθεί η Πρόνοια στο υπουργείο Υγείας.

Ας σημειωθεί ότι η Πρόνοια ανήκε στο υπουργείο Υγείας και πριν από περίπου μια διετία, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο υπουργείο Εργασίας, χωρίς ωστόσο να παραχθούν σημαντικά και απτά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον κ. Τσίπρα. Πάντως, σε γενικές γραμμές η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προσπαθεί να αποφύγει το… χοντρό λάθος.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr:

«Ξηλώνονται» νόμοι και διατάξεις για τις συντάξεις

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα δεν ζητά διαγραφή χρέους, αλλά ανταλλαγή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα