Συγκέντρωση κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές

Συγκέντρωση κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές
Eurokinissi

Συλλαλητήριο κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο κέντρο της Αθήνας. Τι δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή ενάντια στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, την ώρα που στο κοινοβούλιο βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα λένε όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με τη ΓΣΕΕ να τονίζει ότι ο νόμος αυτός δίνει τη χαριστική βολή στο εμπόριο.

Οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα χαρακτηρίζουν την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα και ζητούν εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.

Επίσης, διεκδικούν για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ήμερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Επίσης, απαιτούν υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

“Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σημαίνει παραπέρα χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων, μεγαλύτερη εκμετάλλευση, εντατικοποίηση και απλήρωτη εργασία για χιλιάδες επίσης εργαζόμενους και είναι πολύ φθηνή η δικαιολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση περί τόνωσης της αγοράς. Χρειάζεται αγώνας λαϊκός, λαϊκή συμμαχία για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας” δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα