Συνδικαλιστική κατάρτιση με επίδομα

Συνδικαλιστική κατάρτιση με επίδομα

Νέα επιδοτούμενα προγράμματα για 12.600 εργαζόμενους. Ποιοι θα πάρουν μέρος και υπό ποιες προϋποθέσεις

12.600 εργαζόμενοι θα ωφεληθούν από το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης που θα υλοποιήσει η ΙΝΕ ΓΣΕΕ και έχει ως στόχο την ενίσχυση της νέας γενιάς συνδικαλιστικών στελεχών του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr ονομάζεται ”Συνδικαλιστική κατάρτιση και ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων εργαζομένων ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΕ” και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα θα αφορά στην ανάπτυξη & λειτουργία προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης σε συγκεκριμένους πληθυσμούς στόχους, κυρίως συνδικαλιστές & εγγεγραμμένα μέλη α’βάθμιων σωματείων εργαζομένων που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ. Η πράξη περιλαμβάνει δράσεις κατάρτισης που μεταξύ τους διαφοροποιούνται από την άποψη της θεματολογίας και των στόχων κατάρτισης που θέτουν.

Η 1η ομάδα δράσεων περιλαμβάνει εξειδικευμένους κύκλους συνδικαλιστικής επιμόρφωσης και κατάρτισης για ενεργά μέλη ,στελέχη α’βάθμιων & β’βάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στόχος είναι η ενίσχυση της νέας γενιάς συνδικαλιστικών στελεχών του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, ώστε να διαθέτουν αναπτυγμένες ικανότητες & δεξιότητες, για να επιτελέσουν σύγχρονο & ηγετικό ρόλο συνδικαλιστικής παρέμβασης στο χώρο της εργασίας & ευρύτερα κοινωνικής & πολιτικής παρέμβασης.

Στη 2η ομάδα δράσεων περιλαμβάνονται προγράμματα ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων των συνδικαλιστικών εκπροσώπων & των εγγεγραμμένων μελών των α’βάθμιων σωματείων που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ.

Στόχος είναι η ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων των συνδικαλιστικών μελών, ούτως ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της συλλογικής τους δράσης, στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, να υποστηριχτούν είτε για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, είτε για τη μετάβασή τους σε ασφαλέστερες & καλύτερες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή & σε άλλες οικονομικές μονάδες από αυτές που απασχολούνται.

Από την υλοποίηση των δράσεων αναμένεται να αναπτυχθούν 630 προγράμματα κατάρτισης & να ωφεληθούν 12600 συμμετέχοντες

Το πρόγραμμα θα παρέχει εξ αποστάσεως ”e-learning” εκπαίδευση και προγράμματα Κατάρτισης Επιμόρφωσης & ανταλλαγής Εμπειριών.

Ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2015

Το πρόγραμμα σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikaiologitika.gr αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμη στο dikaiologitika.gr:

Αποσπάσεις στην ΕΥΔ του ΕΠ Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΕΟΠΠΕΠ εξετάσεις προσωπικού security 2014

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα