Eurogroup προς Αθήνα: Ξεκινήστε την εφαρμογή της συμφωνίας από την επόμενη εβδομάδα

Eurogroup προς Αθήνα: Ξεκινήστε την εφαρμογή της συμφωνίας από την επόμενη εβδομάδα
Συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015,για την συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Eurokinissi

Kλείδωσε η πρώτη λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα. Με τη μορφή του κατεπείγοντος θα συζητηθεί εντός του Οκτωβρίου και η δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα

Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα πως πρέπει να ξεκινήσει εδώ και τώρα η εφαρμογή του νέου προγράμματος της χώρας απέστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:30 το βράδυ της Δευτέρας.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ενέκριναν την πρώτη λίστα των 48 προαπαιτούμενων που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ από τη δόση των 3 δισ. ευρώ.

Tη συμφωνία για την πρώτη λίστα των προαπαιτούμενων ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup γνωστοποίησε πως πρέπει να συζητηθεί ταχύτατα – και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος – και η δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, προκειμένου να είναι σε θέση να λάβει και το εναπομείναν 1 δισ. ευρώ.

Η δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να οριστικοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

Παράλληλα καλωσόρισε τη βούληση που έχει μέχρι στιγμής επιδείξει η νέα ελληνική κυβέρνηση στην κατεύθυνση εφαρμογής του νέου προγράμματος.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, διεμήνυσε πως η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα να εφαρμόζει το νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα