Eurostat: Στο 7,3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Eurostat: Στο 7,3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο
Συναλλαγή στη λαϊκή αγορά ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τον Ιανουάριο, η μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ευρωζώνης προήλθε από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+2,94%), ακολουθούμενη από ενέργεια (+2,17%).

Μικρότερη από την αναμενόμενη αποκλιμάκωση κατέγραψε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Ιανουάριο με βάση τα τελικά στοιχεία της Eurostat.

Συγκεκριμένα ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ επιβραδύνθηκε στο 8,6% τον Ιανουάριο από 9,2% έναν μήνα νωρίτερα, φθάνοντας λίγο πάνω από το 8,5% που εκτιμήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν τα στοιχεία από τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ, δεν είχαν ακόμη συμπεριληφθεί.

Για την Ελλάδα η Eurostat αναφέρει ότι ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 7,3% από 7,2% που εκτιμούσε προηγουμένως η Eurostat.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ήταν 7,0% τον περασμένο μήνα.

Ανοδικά αναθεωρήθηκε και ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές τροφίμων και προϊόντων καυσίμων, επιταχυνόμενος στο 5,3% από 5,2%.

Τον Ιανουάριο, η μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ευρωζώνης προήλθε από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+2,94%), ακολουθούμενη από ενέργεια (+2,17%), υπηρεσίες (+1,80%) και μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,73%).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα