Φιλοδωρήματα: Σε ποιες περιπτώσεις δεν φορολογούνται τα πουρμπουάρ

Διαβάζεται σε 2'
Σερβιτόρα (Φωτογραφία αρχείου)
Σερβιτόρα (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Όσα ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης για τη φορολόγηση του φιλοδωρήματος, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης μαζί με τους Υφυπουργούς Χρίστο Δήμα και Θάνο Πετραλιά.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν ήταν και το νέο πλαίσιο για τα φιλοδωρήματα μέσω POS.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός θεσπίζεται αφορολόγητο μέχρι τα 300 ευρώ (3.600 ευρώ/χρόνο).

“Όπως ξέρετε, υπήρχε νομοθεσία αρκετών δεκαετιών. Μάλιστα, με βάση την οποία το φιλοδώρημα θεωρείτο εισόδημα και φορολογητέο. Μέχρι τώρα, από το πρώτο ευρώ, με την εισαγωγή του οποίου δημιουργείται μια νέα κατάσταση. Η κυβέρνηση ακούγοντας αμέσως τις απόψεις που εκφράστηκαν από όλους τους ενδιαφερόμενους, έρχεται και νομοθετεί με μια ρύθμιση που έχει και άλλες επιμέρους παραμέτρους, όπως παρουσιάζει στη συνέχεια ο κ. Δήμας, αλλά ως βασικό της πυρήνα έχει ότι εισάγεται ένα αφορολόγητο στα φιλοδωρήματα έως 300 ευρώ το μήνα για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Σημειώνεται πως, εδώ και 30 χρόνια ίσχυε φορολόγηση από το 1 ευρώ. Εάν ένας εργοδότης μειώσει τον μισθό και πάει να το αντικαταστήσει με τα φιλοδωρήματα, θα υπάρχει αντικίνητρο για τον εργοδότη. Η ρύθμιση θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου, ενώ θα υπάρχει και απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές.

Αναλυτικά όσα προβλέπονται

forologiko

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα