ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση: Θέμα ωρών η ανακοίνωση των ισοδύναμων για την οριστική αναστολή του μέτρου

ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση: Θέμα ωρών η ανακοίνωση των ισοδύναμων για την οριστική αναστολή του μέτρου
Μαθητές στο 46ο Λύκειο Αθηνών στα Εξάρχεια περιμένουν για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015. Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους φετινούς υποψηφίους που διεκδικούν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στο πολύμηνο θρίλερ με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα μέτρα. Κλειδώνει η λύση φορολόγησης του «ΚΙΝΟ»

Προσπάθεια να μπει τέλος στο πολύμηνο θρίλερ για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως τα ισοδύναμα μέτρα έχουν βρεθεί, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και εντός της ημέρας.

Στο οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως, παρά τα νομικά κωλύματα λόγω της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, έχει κλειδώσει η λύση φορολόγησης του «ΚΙΝΟ» ως ισοδύναμο μέτρο, ώστε να ανασταλεί πλήρως η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η λύση που έχει προκριθεί για το περίφημο παιχνίδι προβλέπει την επιβολή ενός φόρου 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη παιχνιδιού, που σήμερα κοστίζει 0,50 ευρώ. Με τον νέο φόρο των 5 λεπτών, το κόστος θα αυξηθεί στα 0,55 ευρώ, ενώ από την επιβολή του η κυβέρνηση στοχεύει στην εξοικονόμηση έως και 500 εκατ. ευρώ.

Οι εξελίξεις είχαν αρχίσει να δρομολογούνται ήδη από χθες, με το υπουργείο Οικονομικών να καταθέτει τροπολογία στη βουλή, η οποία προβλέπει νέα παράταση – την τρίτη κατά σειρά – έως τις 16 Νοεμβρίου για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων σε ό,τι αφορά την υποβολή των δηλώσεων μετάταξης στο καθεστώς του ΦΠΑ.

Πρόκειται για τροπολογία που, επί της ουσίας, προβλέπει την αναστολή της εφαρμογής του ΦΠΑ στην εκπαίδευση έως τις 16 Νοεμβρίου.

Η ίδια τροπολογία προβλέπει επίσης τη διαγραφή προστίμων που δύναται να επιβλήθηκαν ήδη από τις εφορίες σε υπόχρεους σε ΦΠΑ και παράλληλα ορίζει πως εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ για περιόδους από 20 Ιουλίου έως 16 Νοεμβρίου υποβάλλονται χωρίς πρόστιμα έως το τέλος του μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα