Με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες ο ΕΝΦΙΑ του 2015

Με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες ο ΕΝΦΙΑ του 2015
Στιγμιότυπο από την Αθήνα. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Εξετάζονται αλλαγές χωρίς να διαταραχθεί ο εισπρακτικός στόχος. Τι θα ισχύσει στις εφορίες και τι αλλάζει στη φορολόγηση αγροτών

Mε τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως εξήγησε, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε σειρά αλλαγών, σε ό,τι αφορά τη δομή του ΕΝΦΙΑ, χωρίς όμως να τεθεί σε κίνδυνο ο εισπρακτικός στόχος.Υπενθυμίζεται από τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση προσδοκά σε έσοδα 2,650 δισ. ευρώ το 2015 και ακόμη τόσα το 2016.Μιλώντας στην ΕΡΤ ήδη από το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγγειλε έναν δικαιότερο και αποτελεσματικότερο ΕΝΦΙΑ για φέτος έναντι της περυσινής χρονιάς, αποκαλύπτοντας πως ήδη το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού αλλαγών για τον φόρο.

Εφορίες

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των εφοριών, ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, όσα είχε προαναγγείλει από την Τρίτη στην ΕΡΤ.Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι εφορίες να παραμένουν κλειστές για το κοινό κάποιες μέρες την εβδομάδα, ώστε οι εφοριακοί να αξιοποιούνται για τη διεξαγωγή επιτόπιων ελέγχων.

Επιβεβαιώνοντας την τεράστια έλλειψη προσωπικού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως καταβάλλεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί μέρος του προσωπικού των εφοριών, προκειμένου να συνδράμει σε σαρωτικούς επιτόπιους ελέγχους κατά την τουριστική περίοδο. Ο κ. Αλεξιάδης γνωστοποίησε πως για μία ή για δύο ημέρες την εβδομάδα οι εφορίες θα είναι κλειστές, καθώς “γίνεται προσπάθεια για εξοικονόμηση προσωπικού προκειμένου να συνεισφέρει στους εντατικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου”.

Φορολόγηση αγροτών

Ταυτόχρονα ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει κανονικά η συμφωνία για αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών.”Ό,τι συμφωνήθηκε με τους δανειστές για τις αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών θα ισχύσει κανονικά”, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα