Μειώνονται οι προσδοκίες για την έκπτωση φόρου με εφάπαξ πληρωμή

Μειώνονται οι προσδοκίες για την έκπτωση φόρου με εφάπαξ πληρωμή
Ουρές σήμερα στις εφορίες,για τις τελευταίες εκκρεμότητες των πολιτών,κατάθεση τελών κυκλοφορίας,ΦΑΠ,ΦΠΑ κλπ καθώς σήμερα και άυριο είναι οι τελευταίες εργάσιμες ημέρες του χρόνου,Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Άνθρακας ο θησαυρός. Πολύ μικρότερο από αυτό που είχε προαναγγελθεί θα είναι τελικά το μπόνους για όσους συνεπείς φορολογούμενους πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος

Μειώνονται τελικά οι προσδοκίες για την έκπτωση φόρου σε όσους πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος που θα προκύψει απο την φορολογική δήλωση 2015 σύμφωνα με τα  dikaiologitika.gr αφού το ποσοστό της έκπτωσης αναμένεται να είναι πολύ μικρότερο από αυτό που είχε διαρρεύσει.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών αρμόδια για φορολογικά θέματα, από το βήμα της Βουλής, είχε κάνει γνωστό ότι θα δοθεί μικρό «μπόνους» στην περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου εισοδήματος έως την 31η Ιουλίου 2015 που λήγει και η πρώτη προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης.  Σύμφωνα με πληροφορίες η έκπτωση φόρου από τα ποσοστά του 15% που ήθελαν διαρροές του ΥΠΟΙΚ δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα του 2,5%.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον κάποιος κληθεί να πληρώσει 1.000 ευρώ φόρο εισοδήματος κατ απληρώσει εφάπαξ μέχρι να λήξει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης, τότε το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί θα είναι 975 ευρώ.

Ο λόγος της μείωσης των προσδοκιών είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών βλέπει πως το κίνητρο με μεγαλύτερα ποσοστά θα έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί από τον φόρο εισοδήματος, ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και η έκπτωση μπορεί να σημαίνει απώλεια εσόδων αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε ακόμα στα dikaiologitika.gr:

Φορολογική δήλωση 2015: Οδηγίες ανά πίνακα και κωδικό

Αστοχία με Πανελλήνιες 2015 και ενδοσχολικές εξετάσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα