Ο φόβος νέας “φουρνιάς” οφειλών και η έκκληση των εφοριακών

Ο φόβος νέας “φουρνιάς” οφειλών και η έκκληση των εφοριακών
Συνωστισμός στα ταμεία της ΔΟΥ Τρικάλων απο νωρίς το πρωί της Πέμπτης 29/09/2011 απο πολίτες που πληρώνουν την έκτακτη εισφορά. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Από κοινού κατάρτιση σωστής και κατανοητής φορολογικής πολιτικής ζητά από το υπουργείο Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών

Με τον φόβο της δημιουργίας νέας “φουρνιάς” ληξιπρόθεσμων οφειλών να είναι υπαρκτός, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών απευθύνει έκκληση στη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να συζητήσει μαζί με τους εφοριακούς τη φορολογική πολιτική.

Όπως σημείωσε η Ρεβέκκα Μπασματζίδου, μέλος γενικού συμβουλίου ΠΟΕ – ΔΟΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών), στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πρέπει από κοινού να καταρτίσουν μία φορολογική πολιτική σωστή και κατανοητή, ενώ χαρακτήρισε “αδιανόητο” το ότι χαμήλωσε το αφορολόγητο.

Μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε, έχει κάνει τη φορολογική του δήλωση το 1/3 των φορολογούμενων και τόνισε ότι καλύτερο είναι να μην περιμένουν οι φορολογούμενοι την τελευταία μέρα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Ζήτησε ακόμα να μην λαμβάνονται τα αναγκαστικά μέτρα, που περιλαμβάνουν πλειστηριασμούς για όσους χρωστούν 300 ευρώ και πάνω ή ποινές φυλάκισης για όσους χρωστούν 5000 ευρώ και πάνω και σημείωσε “πώς θα μαζέψεις χρήματα, όταν υπάρχουν ανέφικτοι στόχοι, καθώς ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι εφοριακοί εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία προειδοποιούσαν για κίνδυνο να δημιουργηθεί μια νέα “φουρνιά” ληξιπρόθεσμων οφειλετών του δημοσίου από τον μεγάλο αριθμό φορολογικών σημειωμάτων που θα έρθουν τους επόμενους μήνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα