Περισσότερες από 17.000 φορολογικές δηλώσεις μέσα σε 3 ημέρες

Περισσότερες από 17.000 φορολογικές δηλώσεις μέσα σε 3 ημέρες
Δημόσιος Τομέας,στιγμιότυπο από Εφορία,Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Περιορισμένες ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι, για να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Όσα πρέπει να ξέρετε

Πάνω από 17.0000 φορολογούμενοι έχουν ήδη υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις για το 2015 στο taxisnet σύμφωνα με την Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Οικονομικών κ. Σεχπερίδου.

Φέτος λόγω της καθυστέρησης οι φορολογούμενοι έχουν στην διάθεση τους μόνο 45 ημέρες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ενώ αναμένεται η υποβολή να κορυφωθεί στο τέλος του Ιουνίου που λήγει η προθεσμία.

Τι πρέπει όμως να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Οι ετήσιες φορολογικές δηλώσεις 2015 δηλαδή για τα εισοδήματα του έτους 2014 υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Taxisnet, έως τις 30.06.2015.

Οι ίδιες ημερομηνίες ισχύουν και για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε χειρόγραφη μορφή στις Δ.Ο.Υ.

Τα παραπάνω ισχύουν για δηλώσεις που υποβάλλονται είτε από τους ίδιους τους φορολογούμενους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή-φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης.

Η εξουσιοδότηση προς τον λογιστή-φοροτεχνικό θα αφορά την διαχείριση των εντύπων Ε1, Ε2 (όπως έχουν ενημερωθεί από τα αρχεία της Δ/νσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εφεξής Δ.ΗΛΕ.Δ.) και το Ε3 ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxisnet.

Οι σύζυγοι, κατά τη διάρκεια του γάμου, υποχρεούνται να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους. Υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι ο σύζυγος και για τα εισοδήματα της συζύγου του.

Ειδικότερα οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Το βάρος της απόδειξης για τη διακοπή φέρει ο φορολογούμενος.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για τις φορολογικές δηλώσεις.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr:

Αναδρομικές αυξήσεις στις αμοιβές προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

EΤΕΑ: Το ΙΚΑ θα καλύψει το άνοιγμα των 100 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα