“Φουντώνει” το debate για το πασχαλινό τραπέζι

Διαβάζεται σε 2'
Κρεαταγορά το Πάσχα
Κρεαταγορά το Πάσχα EUROKINISSI

Σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι τιμές στα αμνοερίφια για το πασχαλινό τραπέζι θα διαμορφωθούν κάτω από 10 ευρώ το κιλό.

«Θα εφαρμοστεί και φέτος του καλάθι του Πάσχα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο realfm 97,8 ενώ πρόσθεσε ότι οι τιμές στα αμνοερίφια θα είναι ίδιες ή χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Όπως είπε ο υπουργός, οι τιμές στα αμνοερίφια θα είναι ίδιες ή χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και ανέφερε ότι η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι θα διαμορφωθούν κάτω από 10 ευρώ το κιλό.

Τόνισε, παράλληλα, πως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, οι έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς.

Κρεοπώλες

Από την πλευρά του ο Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αττικής «Οι Ταξιάρχες», μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ανέφερε για τις τιμές: «Κυμαινόμαστε στα ίδια περσινά επίπεδα ως προς τα πασχαλιάτικα κρέατα, που είναι τα αρνιά και τα κατσίκια. Ευελπιστούμε να παραμείνουμε σε αυτή τη φάση των τιμών, αρκεί να υπάρχει επάρκεια».

Αυτή τη στιγμή, έναν μήνα πριν το Πάσχα οι τιμές είναι ακριβώς ίδιες με τις περσινές, σημείωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς τι μπορεί να επηρεάσει τις τιμές στα κρέατα, ο κ. Ντεληφιλιππίδης εξήγησε πως είναι πολλοί οι παράγοντες. Όπως είπε: «Αν υπάρχουν ελλείψεις στα ντόπια αρνιά, βέβαια, η ζήτηση θα καλυφθεί με εισαγόμενα, αλλά ως ένα σημείο θα καλυφθεί η ζήτηση, γιατί είναι και μικρή φέτος».

Η ελληνική παραγωγή έγινε προγραμματισμένα και για τις εξαγωγές αλλά και για την ντόπια αγορά. Το θέμα είναι πόση αγοραστική δύναμη έχει ο καταναλωτής. Γιατί, αυτό που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια μέσα στα καταστήματά μας είναι ότι, κατά οικογένεια ελαχιστοποιούνται τα κιλά. Αυτό το βλέπουμε γιατί εμείς μετράμε τη δουλειά μας μέσω κιλών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντεληφιλιππίδης.

Όσο για το κόστος στα αμνοερίφια, υπάρχει ένα εύρος τιμών, σημείωσε, από 9 ευρώ μέχρι και 14, αναλόγως την ποιότητα, την προέλευση, το βάρος. «Είναι θέματα τεχνικά, τα οποία ο απλός καταναλωτής δεν μπορεί να τα ξέρει. Απλά να εμπιστευτεί τον πραγματικό επαγγελματία, τον κρεοπώλη του» είπε καταλήγοντας ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα