ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση: Όλα ανοιχτά έως την Παρασκευή

ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση: Όλα ανοιχτά έως την Παρασκευή

Σε απόλυτη σύγχυση οι φορείς του κλάδου. Μάχη με τον χρόνο για εξεύρεση ισοδύναμων 300 εκατ. ευρώ

Διαστάσεις θρίλερ έχει λάβει το ζήτημα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, με τους επιτελείς της πλατείας Συντάγματος να μοιάζουν ανήμποροι να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να έδωσε παράταση έως και αυτή την Παρασκευή 23 του μηνός για την εφαρμογή του μέτρου, όμως επισήμως το θέμα παραμένει ανοιχτό, καθώς η παράταση επιβεβαιώθηκε από μια απλή ανακοίνωση και μόνο, χωρίς να συνοδεύεται από τη σχετική υπουργική απόφαση.

Η κατάσταση έχει καταστεί εξαιρετικά περίπλοκη, ενώ όπως αφήνουν να εννοηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ισχύει κανονικά, από τη στιγμή που δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση για την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου ή ακόμη και κατάργησής του.

Η μάχη για την εξεύρεση ισοδύναμων συνεχίζεται, ωστόσο ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και δεν λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης.

Τα σενάρια περί επιβολής νέας έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις ως ισοδύναμο για την αναστολή του μέτρου της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, αν και εντάθηκαν, δεν επιβεβαιώνονται για την ώρα.

Εάν τα ισοδύναμα δεν βρεθούν, τότε ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση θα ισχύσει κανονικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα