ΦΠΑ: Η νέα πρόταση της Ελληνικής πλευράς

ΦΠΑ: Η νέα πρόταση της Ελληνικής πλευράς
Η λέξη ΦΠΑ σχηματισμένη από γράμματα του επιτραπέζιου παιχνιδιού Scramble περιτρυγιρισμένη από νομίσματα και χαρτονομίσματα του ευρώ και πιστωτικές κάρτες. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τρεις συντελεστές σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρότεινε η ελληνική πλευρά για το ΦΠΑ μετά την απόρριψη της προηγούμενης πρότασης Βαρουφάκη από τους δανειστές. Διαβάστε τι περιλαμβάνει

Νέα πρόταση με τρεις συντελεστές, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των δανειστών για το ΦΠΑ, κατέθεσε η Ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν προβλέπεται:

– 7% στα τρόφιμα, στα φάρμακα και στα είδη πρώτης ανάγκης

– 14% στα ξενοδοχεία, στην εστίαση και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (αύξηση 1% σε σχέση με σήμερα)

– 23% για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Σημειώνεται πως χθες μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες.

Στη συνεδρίαση μετείχε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης. Παρών ήταν και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

Οι εταίροι απέρριψαν τη κλίμακα ΦΠΑ 15%-18% που προτείνει η ελληνική πλευρά και έτσι το Μέγαρο Μαξίμου ετοίμασε εναλλακτική πρόταση.

Σύμφωνα με στελέχη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, υπήρξε για άλλη μια φορά διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στις κόκκινες γραμμές, ενώ σύγκλιση φέρεται να υπάρχει στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα