Γεωργιάδης: Πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθωμάτων για το 2022

Γεωργιάδης: Πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθωμάτων για το 2022
eurokinissi

Νομοθετική ρύθμιση για επιβολή πλαφόν στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθωμάτων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Εισακούστηκε η πρόταση φορέων της αγοράς και των επιχειρήσεων (π.χ. ΕΒΕΑ) σε ότι αφορά την επιβολή πλαφόν στις αυξήσεις μισθωμάτων – εν μέσω σοβαρής πληθωριστικής πίεσης- με τον υπουργό Ανάπτυξης  Άδωνι Γεωργιάδη να ανακοινώνει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση θα θεσπίσει ειδική διάταξη που θα καθορίζει ως ανώτατο όριο το 3% στην αύξηση των ενοικίων των επαγγελματικών μισθώσεων για όλο το 2022 (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022). Σημειώνεται πως ήδη εταιρείες ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων έχουν επιβάλλει τιμαριθμικές αυξήσεις, οι οποίες αγγίζουν το 5% κατά μέσο όρο. Με τη σχετική διάταξη, οι ρήτρες τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ενοικίων «παγώνουν» αν και ο πληθωρισμός τρέχει ήδη με 8% για τον Μάρτιο.

Ο υπουργός πέραν του παραπάνω μέτρου επιβεβαίωσε την προώθηση ρύθμισης  που να επιτρέπει στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να δημοσιοποιεί τις επωνυμίες των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας.

Τέλος, ο υπουργός προανήγγειλε πως έρχεται ρύθμιση που παρατείνει τη θητεία των διοικήσεων των Επιμελητηρίων κατά ένα έτος. Έτσι, οι εκλογές για νέες διοικήσεις θα γίνουν στο τέλος του 2023 και όχι του 2022, ελέω πολέμου και αβεβαιοτήτων στην αγορά και τις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα