Γράφουν και σβήνουν τον Εφαρμοστικό

Γράφουν και σβήνουν τον Εφαρμοστικό
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ---ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Την εισφορά αλληλεγγύης στο σύνολο των εισοδημάτων των πολιτικών και σε προέδρους και υποδιοικητές ΝΠΔΔ., προανήγγειλε ο υπ. Οικονομικών. Ρύθμιση ανάσα για τους πολύτεκνους

Αυξάνεται το αφορολόγητο στους πολύτεκνους και η εισφορά αλληλεγγύης θα αφορά στο σύνολο των εισοδημάτων των πολιτικών προσώπων.

Το εν λόγω μέτρο δεν θα αφορά μόνο σε βουλευτές, αλλά και σε αιρετούς (τοπικής αυτοδιοίκησης) αλλά και Προέδρους, Υποδιοικητές ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ, όλων δηλαδή των διοικήσεων που ορίζονται από κράτος και τις ανεξάρτητες ή ρυθμιστικές αρχές.

Παράλληλα, αυξάνεται το αφορολόγητο ποσό κατά 2000 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο, με 4000 ευρώ εάν έχει δυο, 12.500 ευρώ για τρία τέκνα και 2.500 επιπλέον για κάθε τέκνο πέραν των τριών (πέραν του 8.000 ευρώ που είναι για όλους).

Αναλυτικά οι αλλαγές:

* Σε σχέση με την επιρροή που ασκούν τα τέκνα στο ύψος του αφορολογήτου εισοδήματος. Αυτό δεν αφορά μόνο τους πολύτεκνους, αφορά πρωτίστως τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους αλλά και κάθε οικογένεια που έχει ένα ή δύο μόνο παιδιά, βεβαίως και θα προβλεφτεί.

Θα προβλεφτεί ότι το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο, κατά 4.000 ευρώ εάν έχει δύο τέκνα, κατά 12.500 ευρώ αν έχει τρία τέκνα και για τα επιπλέον των τριών κατά 2.500 ευρώ για κάθε τέκνο.

Άρα, το αποτέλεσμα είναι μια πάρα πολύ σημαντική ελάφρυνση των οικογενειών που έχουν παιδιά και ιδίως των πολύτεκνων.

* Η δεύτερη αλλαγή αφορά τους αναπήρους. Στην εισφορά αλληλεγγύης δεν θα συνυπολογίζεται και άρα δεν θα επιβαρύνεται το αναπηρικό επίδομα γι΄ αυτούς οι οποίοι υπάγονται στη σχετική νομοθεσία με βάση τον κώδικα φορολογίας και εισοδήματος.

* Νέα παιδιά τα οποία απασχολούνται τυπικά ως ελεύθεροι επαγγελματίες επειδή εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος αλλά στην πραγματικότητα παρέχουν εξαρτημένη εργασία και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις της εξαρτημένης εργασίας, υφίστανται μια μεταχείριση, η οποία είναι δυσμενής.

Θυμίζω ότι έχει προβλεφτεί ότι για τα 5 πρώτα χρόνια άσκησης οποιουδήποτε επαγγέλματος δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση, δεν υπάρχει ούτε το ειδικό τέλος άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος.

“Τώρα θα δούμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης εάν χρειαστεί να προστεθεί και κάποια άλλη εγγύηση, αυτή θα προστεθεί. Αλλά βεβαίως πρέπει να εφαρμόζεται και η εργατική νομοθεσία, η οποία απαγορεύει να υποκρύπτεται κάτω από μια σύμβαση έργου, με ελεύθερο επαγγελματία μάλιστα, μια σύμβαση εξαρτημένης εργασίας χωρίς τις εγγυήσεις αυτής της σύμβασης”, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα