Η ανάπτυξη θα έρθει με εξωστρέφεια

Η ανάπτυξη θα έρθει με εξωστρέφεια

H έβδομη διοργάνωση του “Go International” της πρωτοβουλίας μεγάλης κλίμακας της Eurobank.. Η Ευβοϊκή Ζύμη και η Κονσερβοποία Αιγαίου, δύο ελληνικές εταιρείες με μεγάλη εμπειρία και παρουσία, συμμετείχαν στο Go In Crete.

Περισσότεροι από 50 σημαντικοί εισαγωγείς και 110 Έλληνες εξαγωγείς, πάνω από 2.300 προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις B2B. Αυτοί είναι οι αριθμοί του “ Go In Crete”, του μεγάλου επιχειρηματικού φόρουμ που διοργάνωσε η Eurobank, με την πολύτιμη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Εξαγωγέων, των Συνδέσμων Εξαγωγέων Κρήτης και Βορείου Ελλάδος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, 24 – 26 Μαΐου, στην Κρήτη.

Η έβδομη διοργάνωση του “ Go International” της πρωτοβουλίας μεγάλης κλίμακας της Eurobank, του θεσμού που έχει γίνει συνώνυμο της στήριξης της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, που είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της ελληνικής οικονομίας. Στο “Go In Crete” συμμετείχαν, όπως και πέρυσι στο Go In Athens, σημαντικοί διεθνείς υποστηρικτές, μεγάλα brands των διεθνών αγορών και δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις, που επιβεβαιώνουν ότι ναι μεν το ενδιαφέρον των απαιτητικών διεθνών αγορών για τα ελληνικά προϊόντα είναι δεδομένο, οι μακροχρόνιες, ποιοτικές και αξιόπιστες σχέσεις όμως διασφαλίζονται από την τήρηση των υψηλών προδιαγραφών που απαιτούν οι ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές. Η Ευβοϊκή Ζύμη και η Κονσερβοποία Αιγαίου, δύο ελληνικές εταιρείες με μεγάλη εμπειρία και παρουσία, συμμετείχαν στο Go In Crete.

ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ: Με εμπειρία 33 ετών ετοιμάζεται για τη διεθνή αγορά

Έχει υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή Δοκού Χαλκίδας και μία ακόμα παραγωγική μονάδα στα Χανιά Κρήτης

«Πλάθοντας» μια επεκτατική στρατηγική, με τις πατροπαράδοτες συνταγές για παραδοσιακά ζυμαρικά και όχι μόνο, η Ευβοϊκή Ζύμη έχει διανύσει μεγάλο δρόμο, από το 1984 που ξεκίνησε το ταξίδι της, ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία από τα Ψαχνά Ευβοίας. Από τη δεκαετία του ’90 διεύρυνε τις δραστηριότητές της στην παραγωγή κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και μεταφέρθηκε στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή Δοκού Χαλκίδας, ενώ στο τέλος της ίδιας δεκαετίας η εταιρία έχει παρουσία και στα Χανιά Κρήτης με ακόμα μία παραγωγική μονάδα.

 

Η εταιρεία ευβοϊκή ζύμη ΑΒΕΕ με τις εμπορικές ονομασίες «Ζυμαρικά Ψαχνών» και «Ζύμη Ψαχνών» ξεκίνησε ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών. Τον πρώτο καιρό οι νοικοκυρές έφερναν τα δικά τους υλικά (αλεύρι, γάλα, αυγό) για την παραγωγή των δικών τους παραδοσιακών ζυμαρικών, απαραίτητη βάση για πεντανόστιμες συνταγές, άρρηκτα συνδεδεμένες με το ελληνικό τραπέζι. Η επιτυχία έρχεται με το σπιτικό χωριάτικο φύλλο και συνεχίζεται με το φύλλο κρούστας, το φύλλο σφολιάτας, το κανταΐφι, τις παραδοσιακές πίτες, τα σφολιατοειδή, τις πίτσες και τα κρουασάν και τα προϊόντα της μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα μεγάλα σούπερ – μάρκετ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε μικρότερα σημεία πώλησης. Μάλιστα τα προϊόντα της συνδέθηκαν και με τη γνωστή Σεφ Ντίνα Νικολάου, με συνταγές της που έχουν ως βάση τα προϊόντα της εταιρίας και φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Αντίστοιχη ανάπτυξη έχει επιτευχθεί για την εταιρία και στις εξαγωγές των προϊόντων, με διεύρυνση του δικτύου πώλησης της εταιρίας και στη διεθνή αγορά. Σχετικά με τη συμμετοχή της εταιρίας στη διοργάνωση “Go In Crete”, και τις προσδοκίες της ως προς αυτό, στην εταιρία τονίζουν πως ακολουθώντας πιστά τη στρατηγική των τελευταίων ετών για εξωστρέφεια η Ευβοϊκή Ζύμη δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από ένα ακόμα event, που στοχεύει στην προώθηση και εδραίωση των προϊόντων της, διεθνώς.

Η εταιρία τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει προς αυτή την κατεύθυνση τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό, κτιριακές εγκαταστάσεις για την παραγωγή καινοτόμων και ποιοτικών προϊόντων συνυφασμένα με τις ανάγκες των καταναλωτών, όσο και σε έμψυχο υλικό με αναπτυγμένο το αίσθημα της συλλογικότητας και την προσήλωση στους στόχους της εταιρίας. Επιπρόσθετα , τα τελευταία 10 χρόνια έχει αναπτύξει έντονη παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην αγορά της Κρήτης, καταλαμβάνοντας σημαντικό μερίδιο της κρητικής αγοράς, με αυξανόμενη μάλιστα τάση, ανά έτος. Η Κρήτη, άλλωστε, από την αρχαιότητα αποτελούσε σταυροδρόμι όχι μόνο πολιτισμών αλλά και οργανωμένου εμπορίου με λαούς της Αφρικής , της Ασίας και της Μεσογείου γενικότερα.

Το “Go In Crete” έρχεται τη χρονική εκείνη στιγμή όπου ο επαναπροσδιορισμός και η εγκαθίδρυση όλων εκείνων των αξιών και ιδανικών που έχρισαν τους Έλληνες κυρίαρχους στην ναυτιλία και στο εμπόριο, δίνει μια αίσθηση ελπίδας για τις μέρες που θα έρθουν. Κάπως έτσι και η Ευβοϊκή Ζύμη , έχοντας πλέον όλα τα εφόδια και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει μέσα από τις συμμετοχές της σε αντίστοιχα event του εξωτερικού και του εσωτερικού, είναι έτοιμη για τη μεγάλη προσπάθεια να διευρύνει την ανάπτυξή της και εκτός συνόρων.


 

Κονσερβοποιία Αιγαίου: TRATA και FLOKOS στην Ελλάδα και είκοσι χώρες σε όλον τον κόσμο

Απορροφά κάθε χρόνο περισσότερο από το 40% της ελληνικής αλιείας σε σαρδέλα και γαύρο

Τα ψάρια της έρχονται από τα νερά του Βορείου Αιγαίου, από όπου έχει πάρει και το όνομά της. Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου. Απορροφά κάθε χρόνο περισσότερο από το 40% της ελληνικής αλιείας σε σαρδέλα και γαύρο, τα προϊόντα TRATA και FLOKOS παραμένουν πρώτα στις προτιμήσεις των Ελλήνων από το 1970, ενώ, εδώ και αρκετά χρόνια έχει κατακτήσει και τη διεθνή αγορά, εξάγοντας σε περισσότερες από είκοσι χώρες σε όλον τον κόσμο. Η Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου είναι μία εταιρεία με εμπειρία και παράδοση δεκαετιών, που δεν έχει σταθεί εμπόδιο στον εκσυγχρονισμό της. Ο διεθνής ανταγωνισμός, ειδικά στον δικό της τομέα, είναι σκληρός και προκειμένου να διευρύνει την ανάπτυξή της στο εξωτερικό, φροντίζει να ακολουθεί τα διεθνή ανταγωνιστικά πρότυπα. Λειτουργεί με αυστηρά κριτήρια προστασίας του περιβάλλοντος, φροντίζει για την βιωσιμότητα του φυσικού οικοσυστήματος από το οποίο εξαρτάται απολύτως και παράλληλα μεταφέρει τα ψάρια με ασφάλεια εφαρμόζοντας αυστηρούς ελέγχους επεξεργασίας, συντήρησης και διακίνησης που ορίζουν τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα. Η ΚΟΝΒΑ επενδύει διαρκώς σε επίπεδο υποδομής και τεχνολογικού εξοπλισμού. Έφερε στην Ελλάδα και λειτουργεί την πρώτη ρομποτική γραμμή σαρδέλας, έχει μηχανοποιημένη γραμμή τονοσαλάτας, καλαμαριών και χταποδιών με πολυζυγιστικό μηχάνημα, διατηρεί μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας στην πακετοποίηση, που για τους Έλληνες αλλά πολύ περισσότερο για τους ξένους πελάτες της αποτελεί όχι μόνο βασικό κριτήριο επιλογής, αλλά και διασφάλιση υψηλών κριτηρίων υγιεινής και ποιότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα