Η Eurobank για το δάνειο του Παπαθανάση

Η Eurobank για το δάνειο του Παπαθανάση
Νίκος Παπαθανάσης INTIME NEWS

Πηγές της Eurobank επισημαίνουν ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι σχετικές νομικές ενέργειες με αποτέλεσμα να έχει ήδη ανακτηθεί το 75% του κεφαλαίου της αρχικής πίστωσης.

Στην έκδοση ανακοίνωσης σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για την δανειακή σύμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση με την Eurobank θα προχωρήσει νωρίς σήμερα το πρωί η τράπεζα.

Σύμφωνα με πηγές της Eurobank, στη σχετική ανακοίνωση θα επισημαίνεται ότι η τράπεζα έχει εξαντλήσει όλες τις σχετικές νομικές ενέργειες (καταγγελία σύμβασης, έκδοση διαταγής πληρωμής, εκπλειστηρίαση ακινήτων, αγωγές κατά των εγγυητών, αναδιάρθρωση Πιστούχου μέσω του Πτωχευτικού Κώδικα κ.ά.) με αποτέλεσμα να έχει ήδη ανακτηθεί το 75% του κεφαλαίου της αρχικής πίστωσης.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για δανειακή σύμβαση του 2005 μεταξύ της εταιρίας «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ S.P. ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και της Eurobank ύψους 1,5 εκατ. ευρώ η οποία το 2007 αυξήθηκε στα 2 εκατ. ευρώ οπότε και καταρτίστηκε σύμβαση εγγυήσεως με τον κ. Νικόλαο Παπαθανάση (Εγγυητής).

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι επί σειρά ετών το δάνειο εξυπηρετούνταν κανονικά και το 2015 ο κ. Παπαθανάσης προχώρησε σε ρύθμιση με την doValue Greece, ως διαχειρίστρια του ειδικού διαδόχου της Τράπεζας, για την καταβολή ποσού σε μετρητά το οποίο υπερβαίνει αυτό που θα μπορούσε να διεκδικηθεί μέσω αναγκαστικής εκποίησης επί ακινήτου του Υπουργού που βαρύνονταν ήδη με πρώτη προσημείωση υπέρ άλλου πιστωτικού ιδρύματος.

*Το NEWS 24/7 αναλαμβάνει δράση για τη βελτίωση της διαφάνειας στην Ελλάδα με το Παρατηρητήριο της Διαύγειας! Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και στη διαφάνεια μέσα από μια καινοτόμα πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα