Η ISTAT απειλεί πως θα σταματήσει να δίνει στατιστικά στοιχεία

Η ISTAT απειλεί πως θα σταματήσει να δίνει στατιστικά στοιχεία

Η ιταλική Στατιστική Υπηρεσία προειδοποιεί πως από τον Ιανουάριο του 2013 δεν θα μπορεί να δίνει στατιστικά στοιχεία εξαιτίας των περικοπών

Ο επικεφαλής της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας ISTAT απείλησε να σταματήσει τη δημοσίευση στοιχείων για την οικονομία διότι έχει πληγεί από τις περικοπές των κυβερνητικών δαπανών για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

“Από τον Ιανουάριο, δεν θα μπορούμε να δίνουμε στοιχεία”, σημειώνει ο επικεφαλής της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας (Istat), προειδοποιώντας πως οι περικοπές των δημόσιων δαπανών κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε παράλυση την υπηρεσία.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να δώσει στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ, η Ρώμη, επεσήμανε ο επικεφαλής της Istat, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμα.

“Οι περικοπές θέτουν σε κίνδυνο την υπηρεσία” ανέφερε ο πρόεδρος της Istat Ενρίκο Τζιανίνι σε συνέντευξή του στη Repubblica, τονίζοντας πως “από τον Ιανουάριο, δεν θα είμαστε σε θέση να δίνουμε στοιχεία”.

Στο πλαίσιο των περικοπών δημόσιων δαπανών της κυβέρνησης Μόντι, ο ετήσιος προϋπολογισμός της Istat θα μειωθεί το 2013 σε επίπεδα μεταξύ 150 και 160 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τώρα βρίσκεται στα 176 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τζιανίνι ανέφερε πως η αντίστοιχη γαλλική υπηρεσία έχει διπλάσιο προϋπολογισμό και οι σκανδιναβικές τριπλάσιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα