Η μετάλλαξη Όμικρον πληγώνει και πάλι την κρουαζιέρα

Η μετάλλαξη Όμικρον πληγώνει και πάλι την κρουαζιέρα
istockphoto

Ενημέρωση από τον όμιλο της Royal Caribbean Group για τον αντίκτυπο της νέας παραλλαγής της COVID-19.

Πτώση στις κρατήσεις και αυξημένες ακυρώσεις στα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων του καταγράφει ο Όμιλος της Royal Caribbean, που προέβη σε ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση των εργασιών του και τον αντίκτυπο της παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις εταιρείες κρουαζιέρας Royal Caribbean International και Celebrity Cruises, η κατάσταση έχει επηρεαστεί λιγότερο με την Όμικρον από ότι με την παραλλαγή Δέλτα. Τα load factors για τα δρομολόγια το πρώτου εξαμήνου του 2022 παραμένουν χαμηλά σε ιστορικά επίπεδα, όπως αναμενόταν. Ωστόσο, τα δρομολόγια για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 παραμένουν εντός ιστορικών ορίων, με υψηλότερες τιμές, με ή χωρίς μελλοντικές πιστώσεις κρουαζιέρας (FCC) και με έντονη ζήτηση από την σημαντική αγορά των ΗΠΑ.

Από την επανέναρξη της κρουαζιέρας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2021, ο Όμιλος της Royal Caribbean έχει φιλοξενήσει 1,1 εκατομμύρια επισκέπτες με 1.745 άτομα να είναι θετικά – ποσοστό θετικότητας 0,02%. Επιπλέον, η συντριπτική πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων δεν είχε κανένα σύμπτωμα ή μόνο ήπια συμπτώματα, με μόνο 41 άτομα να χρειάζονται νοσηλεία. Κανένα από τα κρούσματα της Όμικρον δεν ήταν σοβαρό ούτε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Αυτά τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα του ότι σχεδόν όλοι οι επιβαίνοντες είχαν εμβολιαστεί και είχαν αρνητικό τεστ πριν από την επιβίβαση.

«Η Όμικρον έχει μεγάλο βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο σε όλους, αλλά πολλοί παρατηρητές το θεωρούν αυτό σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του να γίνει ενδημική η COVID-19 », δήλωσε ο Richard Fain, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. «Δεν μας αρέσει να βλέπουμε ούτε ένα κρούσμα, αλλά τα περιστατικά στα πλοία μας είναι μηδαμινά σε σχέση με αυτά που σημειώνονται σχεδόν σε οποιαδήποτε άλλη συγκρίσιμη επιχείρηση ή βιομηχανία δραστηριοποίησης. Λίγες επιχειρήσεις υπόκεινται σε τόσο έντονο έλεγχο, κανονισμούς και απαιτήσεις γνωστοποίησης σε μια πλειάδα Αρχών, και χαιρετίζουμε αυτόν τον έλεγχο λόγω της δέσμευσής μας για ασφάλεια».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα