Η “οργισμένη ψήφος” αναβάλει τη μείωση συντάξεων

Η “οργισμένη ψήφος” αναβάλει τη μείωση συντάξεων
ΑΘΗΝΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου και τις επικείμενες εκλογές που, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε, βαίνει προς αναβολή και η μείωση των συντάξεων

Σε νέα αναβολή φαίνεται πως βαίνει η μείωση των συντάξεων μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου και ενώ βρισκόμαστε ένα βήμα, όπως όλα δείχνουν, πριν από την κάλπη.

Η εφαρμογή του μέτρου μετατέθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 6ης Μαΐου για τα τέλη αυτού του μήνα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών δημιουργούν ζήτημα νέας αναβολής.

Ανεπίσημα, κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, φέρονται να διερευνούν με ποιον τρόπο δε θα εφαρμοστούν ούτε αυτή τη φορά οι μειώσεις, εκτιμώντας πως εάν γίνουν πριν από ενδεχόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση, τότε θα αποτελέσουν μία ακόμη αιτία περαιτέρω συρρίκνωσης των πάλαι ποτέ ισχυρών κομμάτων εξουσίας.

Το θέμα των προβλεπόμενων από το Μνημόνιο 2 μειώσεων κατά 12% στα ποσά των κυρίων συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ το μήνα, μικτά, και έως 20% επί των επικουρικών άνω των 200 ευρώ το μήνα, μικτά, από το μεσημέρι της Δευτέρας αποτελεί ένα από τα “καυτά” ζητήματα της μετεκλογικής ατζέντας τόσο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών και Εργασίας όσο και των υπεύθυνων για το χειρισμό των ζητημάτων αυτών στελεχών των κομμάτων που στήριξαν το Μνημόνιο 2.

Τα στελέχη της κυβέρνησης Παπαδήμου επιδιώκουν, σύμφωνα με κύκλους των συναρμόδιων υπουργείων, να λάβουν τη σιωπηρή ή μη συναίνεση σχεδόν όλων των κομμάτων για να μεταθέσουν για δεύτερη συνεχή φορά αυτές τις μειώσεις για τα τέλη Ιουνίου επικαλούμενοι τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα