Η Wall Street βίωσε τη χειρότερη ημέρα της από το 2022

Διαβάζεται σε 2'
Wall Street
Wall Street AP Photo Richard Drew

Πώς οι κολοσσοί Tesla και Google “χάρισαν” στη Wall Street τη χειρότερη ημέρα της από το 2022.

Η Wall Street υπέστη τη χειρότερη ημέρα διαπραγμάτευσης των τελευταίων 19 μηνών, καθώς η απογοήτευση γύρω από τα κέρδη της Tesla και της Google αμφισβήτησε το πρόσφατο ράλι των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών.

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 σημείωσε πτώση 2,3%, καθώς το ξεπούλημα προκάλεσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο εστιασμένος στην τεχνολογία δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 3,6%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Οκτώβριο του 2022.

Οι μετοχές της Tesla βυθίστηκαν κατά 12% αφού ανακοίνωσε πτώση 45% στα τριμηνιαία κέρδη της εν μέσω εκπτώσεων από τους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Alphabet, η ιδιοκτήτρια των Google και YouTube, υποχώρησε επίσης κατά 5%, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν την επιβράδυνση της αύξησης της διαφήμισης.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι δύο εταιρείες ήταν οι πρώτες που βγήκαν από την πύλη, καθώς οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Αμερικής ενημερώνουν τους μετόχους για τις πρόσφατες επιδόσεις τους. Τις επόμενες εβδομάδες, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες από τις αποκαλούμενες «Μεγαλοπρεπείς Επτά» τεχνολογικές βαριές εταιρείες – η Meta, ιδιοκτήτρια των Facebook, Instagram και WhatsApp, η Apple, η Nvidia, η Microsoft και η Amazon.

«Δεν μπορώ να μην σκέφτομαι [ότι] αν ο τεχνολογικός τομέας “φτερνιστεί”, ολόκληρη η αγορά θα μπορούσε να το κολλήσει», δήλωσε ο David Morrison, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην Trade Nation.

Η Danni Hewson, επικεφαλής της οικονομικής ανάλυσης στην AJ Bell, δήλωσε: «Ενώ τα νέα της Alphabet δεν ήταν απαίσια, το γεγονός ότι εξακολουθούν να διοχετεύουν δισεκατομμύρια στην [τεχνητή νοημοσύνη] έχει κάνει κάποιους να αρχίσουν να αναρωτιούνται πότε το αρκετό θα είναι αρκετό, ή τουλάχιστον πότε οι δαπάνες θα αποδώσουν το είδος των αποτελεσμάτων για τα οποία οι επενδυτές τρέφουν τα σάλια τους αλλού στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

«Οι προσπάθειες του Elon Musk να κάνει τους επενδυτές να κοιτάξουν οπουδήποτε αλλού εκτός από την τελική γραμμή έχουν επίσης αποτύχει. Ακόμα κι αν ο CEO της Tesla επιμένει ότι η εταιρεία δεν είναι απλώς μια αυτοκινητοβιομηχανία, μέχρι τα ρομπότ ή τα ρομπο-ταξί να αρχίσουν να βγάζουν χρήματα, τα EV είναι το μόνο παιχνίδι στην πόλη της Tesla και τα περιθώρια κέρδους έχουν εξαντληθεί».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα