Υπόθεση δομημένων ομολόγων: Ενοχή των προέδρων και διοικητών των ταμείων ζητά ο εισαγγελέας

Υπόθεση δομημένων ομολόγων: Ενοχή των προέδρων και διοικητών των ταμείων ζητά ο εισαγγελέας

Πρόταση ενοχής για βαριά αδικήματα υπέβαλε ο εισαγγελέας για τους υπευθύνους τριών ασφαλιστικών ταμείων και των διαμεσολαβητών που ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου, αξίας 280 εκατ. ευρώ

Την ενοχή των προέδρων και διοικητών των ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ (Αγαπίου Σημαιοφορίδη, Παναγιώτας Καραδήμα, Παναγιώτη Δεμέστιχα, Γεράσιμου Κονιδάρη και Κωνσταντίνου Χρηστίδη) και των εκπροσώπων της χρηματιστηριακής «Acropolis» για απάτη από κοινού και κατά συρροή για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ πρότεινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας της δίκης κ. Σοφοκλής Λογοθέτης.

Επίσης ζήτησε την ενοχή για άμεση συνέργια σε απάτη των Γιώργου Παπαμαρκάκη, Αβραάμ Σαββίδη και Χαράλαμπου Αδαμόπουλου, καθώς και για απλή συνέργια του Νικολάου Μπούγου της Hypo.

Ακόμα ο εισαγγελέας έκρινε ότι στοιχειοθετείται η κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα των στελεχών της Acropolis (Γιώργου Αποστολίδη και Θεόδωρου Πρινιωτάκη) και του Γιώργου Παπαμαρκάκη της ΝΑΜ.

Σε σχέση με το σταθερό ομόλογο, πρότεινε παράλληλα την ενοχή των εκπροσώπων της Acropolis, για ξέπλυμα.

Με τη διαδικασία να μπαίνει στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία, ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της απιστίας για τους προέδρους των Ταμείων, καθώς και της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση (“θα έπρεπε να υπάρχει διάρκεια δράσης, και άλλα χαρακτηριστικά”, είπε), τόσο για το σταθερό, όσο και για το δομημένο ομόλογο. Συγκεκριμένα ζήτησε την αθωότητα των επικεφαλής των ταμείων ως προς την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, με βασικό σκεπτικό ότι η απιστία “απορροφήθηκε” από την απάτη.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί αθώος για το δομημένο ομόλογο ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα