Υπουργική πράξη για την ανακεφαλαιοποίηση θα εκδώσει η κυβέρνηση την Κυριακή

Υπουργική πράξη για την ανακεφαλαιοποίηση θα εκδώσει η κυβέρνηση την Κυριακή
Οι τράπεζες Eurokinissi

Πατάει γκάζι η κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. "Θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα που ανοίγουν οι αγορές" ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Επείγουσα πράξη υπουργικού συμβουλίου (ΠΥΣ) για την ανακεφαλαιοποίηση με σκοπό να αποφευχθούν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια θα εκδώσει η κυβέρνηση την Κυριακή όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την έναρξη της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση θα ψηφιστεί το Σάββατο και την Κυριακή θα εκδοθεί σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για τη Δευτέρα που ανοίγουν οι αγορές» ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κατά την έναρξη της κατεπείγουσας συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση που ψηφίζεται το Σάββατο στη Βουλή.

«Θα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η διαδικασία θα πάει πολύ καλά» συμπλήρωσε και εξήγησε ότι στην πράξη υπουργικού συμβουλίου θα καθορίζεται το ποσοστό των μετοχών που θα διαθέτει το ΤΧΣ στις τράπεζες. το ποσοστό των μετατρέψιμων ομολόγων (coco’s) που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης καθώς και η σύνθεση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών σε κοινές και προνομιούχες μετοχές.

Απαντώντας μάλιστα στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την καθυστερημένη κατάθεση του νομοσχεδίου αλλά και για την κατεπείγουσα συζήτησή του ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι δεν ήταν γνωστό αν θα επέλεγε η κυβέρνηση τα μετατρέψιμα ομόλογα ως κεφαλαιακά εργαλεία στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα