Υποχώρηση της κυβέρνησης για την άδικη φορολόγηση στα ενοίκια

Υποχώρηση της κυβέρνησης για την άδικη φορολόγηση στα ενοίκια
Ενοικιαστήριο στην βιτρίνα κλειστού εμπορικού καταστήματος στην Αθήνα την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Την απόσυρσή της διάταξης για το φόρο στα εισοδήματα από ενοίκια ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ο Τρ. Αλεξιάδης. Είχε προηγηθεί σωρεία αντιδράσεων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Την απόσυρση των παραγράφων 5 και 6 του άρθρου 2 του πολυνομοσχεδίου ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής, μιλώντας ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών αρχών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Πρόκειται για τη διάταξη φορολόγησης των ενοικίων από εισοδήματα, η οποία είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

Μετά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε να την αποσύρει από το πολυνομοσχέδιο.

Αναλυτικότερα και όπως έχει ήδη αναφέρει το News247, η επίμαχη διάταξη προέβλεπε την αύξηση των συντελεστών φόρου για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία τα οποία αποκτήθηκαν ή επρόκειτο να αποκτηθούν εντός του 2015.

Για ετήσιο ποσό μισθωμάτων μέχρι 12.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου θα αυξανόταν από το 11% στο 15%, ενώ για κάθε ποσό εισπραχθέντων μισθωμάτων πέραν των 12.000 ευρώ το χρόνο ο συντελεστής φόρου θα αυξανόταν από το 33% στο 35%.

Aυτό θα είχε ως αποτέλεσμα όσοι φορολογούμενοι αποκτούν ετήσια εισοδήματα από ακίνητη περιουσία να πληρώνουν επιπλέον φόρο εισοδήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα