Κλείδωσε η ατζέντα της διαπραγμάτευσης

Κλείδωσε η ατζέντα της διαπραγμάτευσης
Nikos Libertas / SOOC

Είδε τους δανειστές ο Τσακαλώτος, στον Κατρούγκαλο η σκυτάλη. Έπεται η μάχη του υπουργού Εργασίας για τις συντάξεις. Παρασκευή εκτός απροόπτου η συνάντηση Σταθάκη – κουαρτέτου

Tην ατζέντα των διαπραγματεύσεων καθόρισαν από κοινού ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι εκπρόσωποι των δανειστών, κατά την πρώτη διερευνητική συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Σήμερα κάναμε μια πρώτη εισαγωγική συζήτηση και εξετάσαμε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η οποία διήρκησε περίπου 2,5 ώρες.

«Για μια εισαγωγική συζήτηση» έκανε λόγο από την πλευρά του και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησης.

Τη σκυτάλη λαμβάνει σήμερα τα απόγευμα – και ώρα 18:00 – ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα βρεθεί το ασφαλιστικό.

Οι διαβουλεύσεις του οικονομικού επιτελείου θα συνεχιστούν το απόγευμα της Πέμπτης, με επίκεντρο τα δημοσιονομικά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες και εκτός απροόπτου ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών την Παρασκευή.

Η σημερινή πρώτη συνάντηση με το κουαρτέτο πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του κ. Σταθάκη, καθώς μια ξαφνική αδιαθεσία του υπουργού Οικονομίας δεν του επέτρεψε να παραμείνει έως το τέλος στην «πρεμιέρα» της αξιολόγησης. Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Σταθάκης βρέθηκε για λίγο στον χώρο της συνάντησης και αφού ενημέρωσε για το χαρτοφυλάκιό του τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, αποχώρησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα