Κορυφαίες επιχειρήσεις στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Κορυφαίες επιχειρήσεις στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) Eurokinissi

Η συμμετοχή στελεχών από πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην χώρα και προσφέρουν θέσεις εργασίας, τεχνογνωσία και τονώνουν την ανάπτυξη είναι τεράστιας σημασίας για τη χώρα μας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανοίγει τις πόρτες του σε περισσότερους από 300 ομιλητές και εξέχουσες προσωπικότητες από το διεθνή πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο. Στην 4ήμερη εκδήλωση θα συζητηθούν πάνω από 50 θέματα καίριας σημασίας, με στόχο τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής της χώρας και τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Πέραν όμως των προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, καθώς και τους ανθρώπους του πνεύματος, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στηρίζουν εμπράκτως και μία σειρά από επιχειρηματίες, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών τους.

Η συμμετοχή στελεχών από πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην χώρα και προσφέρουν θέσεις εργασίας, τεχνογνωσία και τονώνουν την ανάπτυξη είναι τεράστιας σημασίας για τη χώρα μας σε μία στιγμή που η απασχόληση είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, ειδικά των νέων ανθρώπων.

Όπως και σε ανάλογα φόρα στο εξωτερικό οι εταιρείες καταθέτουν τις απόψεις τους προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, να αρθούν οι όποιες αγκυλώσεις εμποδίζουν τις επενδύσεις στην χώρα μας, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας – για εξειδικευμένους και μορφωμένους ανθρώπους – που τόσο έχουμε ανάγκη.

Στους Δελφούς θα βρίσκονται στελέχη της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, Volvo, αλλά και της εταιρείας καλλυντικών και φαρμάκων, Roche. Οι δύο εταιρείες, με παρουσία σε ολόκληρο τον πλανήτη, ηγούνται στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, ενώ έχουν να παρουσιάσουν και πλούσιο ανθρωπιστικό έργο.

Στους Δελφούς θα είναι άλλη μία κορυφαία επιχείρηση στον τομέα της, που άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας από τη δημιουργία του πρώτου προσωπικού υπολογιστή μέχρι και σήμερα, η Microsoft. Ενώ το παρόν θα δώσουν και στελέχη της, Google, της Oracle, αλλά και της  ασφαλιστικής, NN.

Η Imerys, η γαλλική πολυεθνική που ειδικεύεται στη βιομηχανική παραγωγή θα βρίσκεται επίσης στους Δελφούς, το ίδιο και η LafargeHolcim, η οποία έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον για τη χώρα μας, κάνοντας σημαντικές επενδύσεις.

Ηγετικό ρόλο στον τομέα των επενδύσεων στην Ελλάδα έχει και η πολυεθνική, Philipp Morris, που έχει προσφέρει και συνεχίζει να δημιουργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Από τον τομέα των φαρμάκων, το παρόν θα δώσει επίσης και η Abbvie, η οποία κατέχει σημαντική θέση στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης νέων σκευασμάτων.

Μάθετε περισσότερα για το τετραήμερο πρόγραμμα του Delphi Economic Forum

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα