Λαγκάρντ: Συνεργασία ΕΕ-Μεγάλης Βρετανίας για να υπάρξει ομαλή μετάβαση

Λαγκάρντ: Συνεργασία ΕΕ-Μεγάλης Βρετανίας για να υπάρξει ομαλή μετάβαση

Η αντίδραση της διευθύντριας του ΔΝΤ για το Brexit. Έκκληση για συνεργασία, ώστε να μην υπάρξουν αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζει η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία. Η κα Λαγκάρντ απηύθυνε έκκληση για συνεργασία ΕΕ-Μεγάλης Βρετανίας ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται και σημείωσε ότι το ταμείο θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

“Λαμβάνουμε υπόψη την απόφαση των πολιτών της Μεγάλης Βρετανίας. Επιθυμούμε οι αρχές της Ευρώπης και της Μεγάλης Βρετανίας να εργαστούν για μια ομαλή μετάβαση σε μια νέα οικονομική σχέση μεταξύ των δύο πλευρών, διευκρινίζοντας τις διαδικασίες και τους στόχους αυτών των διαδικασιών”.

“Υποστηρίζουμε τις δεσμεύσεις της Τράπεζας της Αγγλίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ενίσχυση της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας, ώστε να περιοριστούν οι ραγδαίες μεταβολές. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, ώστε να υποστηρίξουμε τα μέλη μας, ανάλογα με τις ανάγκες τους”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα