post impression url

Λάθη που επιβαρύνουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου

Λάθη που επιβαρύνουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου

Τι μπορείς να κάνεις για να ανταποκριθείς στα αυξημένα έξοδα της εποχής;

Οι συνθήκες της τρέχουσας περιόδου, μας επιβάλλουν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στη διαχείριση των χρημάτων μας, δεδομένου ότι η ακρίβεια και συνακόλουθα τα αυξανόμενα έξοδα δυσκολεύουν αρκετά τον προϋπολογισμό αλλά και τον προγραμματισμό μας. Μήπως στο τέλος του μήνα έρχεσαι σε δύσκολη θέση, προσπαθώντας να μειώσεις έξοδα προκειμένου να μην βρεθείς χωρίς χρήματα μέχρι την επόμενη μισθοδοσία; Πριν αναζητήσεις τρόπους να συμπληρώσεις το εισόδημά σου, δες ποια λάθη μπορεί να κάνεις επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό σου και πώς μπορείς να τα διορθώσεις για να δεις τη διαφορά, από τον επόμενο κιόλας μήνα.

Μήπως πηγαίνεις χωρίς λίστα στο σούπερ μάρκετ ή δεν εκμεταλλεύεσαι τις προσφορές;


Ας ξεκινήσουμε από ένα από τα μεγαλύτερα και ανελαστικά σε μεγάλο βαθμό έξοδα κάθε μήνα πλέον, που δεν είναι άλλο από το σούπερ μάρκετ. Τα χρήματα που ξοδεύεις σε κάθε επίσκεψη είναι πολλά, σε σημείο να κοιτάς με απόγνωση το πορτοφόλι σου να αδειάζει πιο γρήγορα απ’ ό,τι είχες υπολογίσει. Τι μπορείς να κάνεις; Κάτι βασικό είναι να πηγαίνεις για ψώνια πάντα με λίστα (είτε στο κινητό σου είτε στο κλασικό χαρτί), την οποία έχεις φτιάξει από το σπίτι και περιλαμβάνει μόνο ό,τι σου είναι απαραίτητο και πραγματικά χρειάζεσαι. Επιπρόσθετα, μπορείς να κάνεις την έρευνά σου από το σπίτι και να εκμεταλλεύεσαι τις προσφορές που έχουν κάθε εβδομάδα τα σούπερ μάρκετ. Έχοντας πειθαρχία, αγοράζοντας μόνο αυτά που περιλαμβάνει η λίστα σου και λαμβάνοντας υπόψη προσφορές που μπορεί να τρέχουν στις αλυσίδες που επισκέπτεσαι κάθε εβδομάδα, θα δεις ότι στο τέλος του μήνα θα έχεις σημαντικό οικονομικό όφελος, σε σημείο, ώστε να σου περισσέψουν και χρήματα ακόμη και για εκείνη την μίνι απόδραση που ήθελες και ανέβαλες συνέχεια.

Μήπως δεν καταγράφεις σωστά έξοδα και έσοδα;

Κάτι που, επίσης, μπορεί να σε κάνει να ξεφύγεις όσον αφορά τα οικονομικά σου είναι το να μην καταγράφεις σωστά τα έξοδα, αλλά και τα έσοδα κάθε μήνα. Μπορεί να θεωρείς βαρετό να σημειώνεις κάθε τι που αγοράζεις ή όλα σου τα πάγια έξοδα, αλλά μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να δεις ποιο ακριβώς είναι το budget σου, ποια τα έξοδά σου και ποια, πραγματικά, μπορείς να περιορίσεις. Καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σου, αφενός σημαίνει και γνώση των εσόδων και των αναγκών και μπορεί να φέρει περισσότερα χρήματα στο τέλος του μήνα στον λογαριασμό σου, που είναι, τελικά, το ζητούμενο. Ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος για να έχεις μια πρώτη εικόνα είναι μέσα από τις κινήσεις του τραπεζικού σου λογαριασμού, που σου δίνουν μια καλή εικόνα για πληρωμές που γίνονται ηλεκτρονικά και μέσω καρτών.

Μήπως χρεώνεσαι υπερβολικά στις πληρωμές σου;

Μήπως βρίσκεσαι συχνά στη θέση να επιβαρύνεις την τσέπη σου με έξοδα που περνούν ίσως και απαρατήρητα και προέρχονται από τις προμήθειες που χρεώνεσαι για κάθε μια πληρωμή λογαριασμών και υποχρεώσεων και τα οποία ποτέ ως τώρα δεν σκέφτηκες να υπολογίσεις; Στην πραγματικότητα, αν πληρώνεις σε διάφορα σημεία τις υποχρεώσεις σου, το σύνολο των προμηθειών που χρεώνεσαι μηνιαία γίνεται μεγαλύτερο απ’ όσο φαντάζεσαι. Και γι’ αυτό υπάρχει λύση. Το νέο πρόγραμμα συναλλαγών και προνομίων My Advantage Banking της Eurobank δίνει μεγαλύτερη αξία στις συναλλαγές σου και σε διευκολύνει στην καθημερινότητά σου. Το πρόγραμμα αποτελείται από συγκεκριμένα πακέτα, που το καθένα περιλαμβάνει διαφορετικό εύρος τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων, όπως πληρωμές λογαριασμών τακτικών υποχρεώσεων (τηλεφωνία, ύδρευση, ενέργεια), εξόφληση παγίων εντολών, εμβάσματα για κάλυψη μηνιαίων υποχρεώσεων π.χ. ενοίκιο, δίδακτρα κ.λπ. Επιλέγοντας το πακέτο που εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές σου ανάγκες και συνδέοντάς το με τον λογαριασμό σου, εξοικονομείς χρήματα, κάνεις πιο απλή την καθημερινότητά σου και ελέγχεις καλύτερα τα οικονομικά σου.

Κάθε πακέτο έχει μηνιαία χρέωση η οποία είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με το συνολικό κόστος που θα πλήρωνες για συναλλαγές που κάνεις στη διάρκεια ενός μήνα, προσφέροντάς σου μετρήσιμο και ξεκάθαρο οικονομικό όφελος: Μπορείς να εξοικονομείς έως και 44€ τον μήνα, ανάλογα με το πακέτο, σε σχέση με την εκτέλεση κάθε συναλλαγής ξεχωριστά. Επιπλέον, η ένταξη σε ένα πακέτο εξασφαλίζει πρόσβαση σε μία σειρά προνομίων σε μεγάλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με καθημερινές σου ανάγκες, όπως εκπτώσεις σε προγράμματα κινητής τηλεφωνίας, προνόμια στην παροχή ρεύματος, στην επισκευή κινητού / laptop, συντήρηση κλιματιστικών κ.ά. H τράπεζα προσφέρει εκπτώσεις στους πελάτες που διατηρούν τη μισθοδοσία ή τη σύνταξή τους στην Eurobank, είναι πελάτες Personal ή Private Banking ή κάνουν συναλλαγές αποκλειστικά μέσω υπολογιστή (e-banking) ή κινητού (mobile) ή από τα μηχανήματα συναλλαγών. Συνεπώς, ανάλογα με τη σχέση συνεργασίας μπορείς να επωφεληθείς ακόμη περισσότερο. Μπορείς να αποκτήσεις το πακέτο που επιθυμείς μέσα από το e-Banking, το Eurobank Mobile App, τα καταστήματα της Τράπεζας όπως και από το Europhone Banking.

Μήπως κάνεις ακόμη περισσότερα λάθη;

Υπάρχουν πολλά ακόμη λάθη που ενδέχεται να κάνεις στον μηνιαίο προϋπολογισμό σου και τα οποία ίσως σε δυσκολεύουν να ανταποκριθείς στα έξοδά σου. Μπορεί, για παράδειγμα, κάνοντας έναν προϋπολογισμό εξόδων να είσαι αρκετά αυστηρός με τον εαυτό σου και αυτά που έχεις υπολογίσει ως έξοδα. Αυτό μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς, αν περιορίσεις πολύ τον εαυτό σου, είναι πιθανόν κάποια στιγμή να ξεσπάσεις και να κάνεις ένα μεγάλο έξοδο. Ένα ακόμη λάθος που, ενδεχομένως, κάνεις, είναι να μην έχεις πρόβλεψη όσον αφορά εξόδους και διασκέδαση. Σίγουρα κάποιες μέρες τον μήνα θα το ρίξεις έξω και θα ξοδέψεις κάποια χρήματα σε έναν καφέ ή ποτό με φίλους. Αν δεν υπολογίσεις αυτό το έξοδο κάνοντας έναν προϋπολογισμό, τότε είναι πολύ πιθανό να σου τελειώσουν τα χρήματα του μήνα πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι πίστευες.

Κάτι ακόμη που πρέπει να θυμάσαι είναι να υπολογίζεις έξοδα που προκύπτουν μόνο 1-2 φορές τον χρόνο, όπως είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου. Ακόμη και αν ο μισθός σου είναι σταθερός κάθε μήνα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα έξοδά σου. Τέλος, επειδή πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε, μην ξεχνάς να υπολογίζεις ένα μέρος του διαθέσιμου budget σου για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, έτσι ώστε, αν προκύψει κάτι μέσα στον μήνα, να μην αισθανθείς αδύναμος να ανταποκριθείς οικονομικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα