Με το δεξί ξεκινάει η χρονιά για τον τουρισμό!

Με το δεξί ξεκινάει η χρονιά για τον τουρισμό!

Αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στην Ελλάδα κατά 20%. 714,804 οι επιβάτες την περίοδο του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου για το 2015

Η Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας αποκάλυψε ότι οι αεροπορικές αφίξεις από άλλες χώρες προς την Ελλάδα,στο τέλος της χρονιάς έως τον Φεβρουάριο,σημείωσε άνοδο 20% σε σχέση με την ίδια εποχή τον προηγούμενο χρόνο,φτάνοντας τους 714,804 επιβάτες. Οι αφίξεις αυξήθηκαν 18,9% τον Φεβρουάριο. Η Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό, το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, σημείωσαν πολύ μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από αντίπαλους προορισμούς όπως Κύπρος, Ισπανία και Τουρκία.

Η ξαφνική αυτή άνοδος αποδίδεται στο γεγονός ότι η Αθήνα παραμένει ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός. Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό σε οικονομικούς όρους για τις αγορές όπως η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας της πτώσης του ευρώ συγκριτικά με άλλα νομίσματα.

Η αμερικανική ιστοσελίδα priceoftravel.com, έχει τοποθετήσει την Αθήνα στην ενδέκατη θέση, μεταξύ των πιο οικονομικών ελκυστικών προορισμών στην Ευρώπη. Η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι εξαιτίας της πτώσης του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, η Ευρώπη είναι περίπου 25% φθηνότερη για τους Αμερικανούς τουρίστες αυτή τη χρονιά απ’ ότι το 2014. Τονίζουν, επίσης, πως οι τιμές στην Ελλάδα διατηρούνται χαμηλές λόγω της οικονομικής κρίσης.

Με πληροφορίες από το customstoday.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα