Με το χαμόγελο στα χείλη μας ανακοίνωσαν ότι… επιστρέφει η τρόικα

Με το χαμόγελο στα χείλη μας ανακοίνωσαν ότι… επιστρέφει η τρόικα
© Council of the EU

Επιβεβαιώθηκε η επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα. Πότε θα έρθουν οι δανειστές. Τι δήλωσαν Ρεν και Ντάισελμπλουμ (Vid)

“Πράσινο φως” άναψε το Eurogroup, για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. Την απόφαση ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν.

Η επιστροφή των ελεγκτών, τοποθετείται στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Στόχος είναι στις 10 Μαρτίου να παρθεί η τελική απόφαση για την εκταμίευση ποσού 9 δισ. ευρώ, για να πληρωθούν ομόλογα που λήγουν το Μάιο.

“Μολονότι υπάρχουν ανοικτά θέματα, έχει σημειωθεί πρόοδος στα δημοσιονομικά της Ελλάδας. Θα πρέπει  βέβαια να κρίνουμε οριστικά, όταν ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία η Eurostat στις 23 Απριλίου” είπε ο Όλι Ρεν.

“H τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα, δεν υπάρχει όμως εγγύηση για θετική εξέλιξη. Πρέπει να γίνει δουλειά, ώστε να επιστρέψει η τρόικα πάλι στο Eurogroup και να πει είμαστε καλά τώρα”, δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, είχε δηλώσει ότι οι τελικές αποφάσεις των εταίρων είναι πιθανό να έρθουν μετά τις ευρωεκλογές, με την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα είναι θετική.

“Η απόφαση για νέο πιθανό πρόγραμμα στην Αθήνα μπορεί να έρθει και τον Σεπτέμβριο”, είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι η εκταμίευση των δόσεων, μας καλύπτει μέχρι τον Αύγουστο.

Ερωτηθείς, δε, πότε ακριβώς θα ληφθεί αυτή η απόφαση, ο Γ.Ντάισελμπλουμ απάντησε “μετά το καλοκαίρι. Θα μπορούσε να είναι και Σεπτέμβριο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα