Μεγάλη βουτιά στο Χρηματιστήριο

Μεγάλη βουτιά στο Χρηματιστήριο
ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ICON PRESS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) Icon

Η ανησυχία για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας τραπεζών στη νότια Ευρώπη, η ένταση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας και οι αρνητικές αξιολογήσεις για τις ελληνικές τράπεζες, διαμόρφωσαν ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου

Ιδιαίτερα αρνητικό ήταν το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να σημειώνει απώλειες 3,46% και να κλείνει σε νέα χαμηλά έτους στις 1.539,90 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 114,965 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανησυχία για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας τραπεζών στη νότια Ευρώπη, μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεγάλες περιφερειακές τράπεζες στην Ισπανία, επηρέασαν από την αρχή τη συνεδρίαση.

Παράλληλα το κλίμα έγινε ακόμα πιο βαρύ από την ένταση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, ενώ κερασάκι στην τούρτα ήτα οι αρνητικές εκθέσεις των διεθνών Οίκων JP MORGAN και CITIGROUP για τις ελληνικές τράπεζες. Αποτέλεσμα ήταν οι περισσότερες μετοχές να κινηθούν πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,70 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 4,54 % και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,35%.

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης +7,62% και των τροφίμων +0,04%.

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών +7,13% και του Πετρελαίου -6,62%.

Από τις μετοχές, 24 κινήθηκαν ανοδικά, 146 πτωτικά και 49 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ +19,70%, ΔΟΛ+17,86%, Ελφίκο(κο) +9,68% και Δούρος +9,64%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:Imperio -18,75%, Μπουτάρης(κ) -18,75%, Κλωνατέξ(κο) -16,67% και Dionic -15,38%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα