MIG: Πράσινο φως από τη ΓΣ στην συμφωνία για την Attica Group – Το “μπρα ντε φερ” με τον Mr Seajets

MIG: Πράσινο φως από τη ΓΣ στην συμφωνία για την Attica Group – Το “μπρα ντε φερ” με τον Mr Seajets
Πλοίο της Seajets (Φωτογραφία αρχείου) ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ / EUROKINISSI

Η ΓΣτης MIG πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, έπειτα από την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πλευρά του ακτοπλόου Μ. Ηλιόπουλου της Seajets.

Το πράσινο φώς με ισχυρή πλειοψηφία της τάξης του 85% έλαβε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της MIG, η μεταβίβαση στην Strix Holdings του ποσοστού που κατέχει η MIG στην Attica Group , με αντάλλαγμα την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων προς την Πειραιώς (μητρικής της Strix Holdings) ύψους 443,8 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση έγινε με απαρτία 45,87%, ενώ νωρίτερα ο μέτοχος μειοψηφίας της MIG Μάριος Ηλιόπουλος, ιδιοκτήτης της ανταγωνίστριας της Attica, της Seajets, που έχει εκφράσει την αντίθεση του στη συμφωνία αυτή έκανε μια δήλωση και αποχώρησε από τη συνέλευση. Συγκεκριμένα μετά την έναρξη των εργασιών της ΓΣ σημείωσε ότι οι σχεδιαζόμενες κινήσεις “δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στην ακτοπλοΐα, ιδιοποιούνται περιουσιακά στοιχεία με πολλά ερωτηματικά. ενώ για οποιονδήποτε άλλο στη ναυτιλία δεν δίνουν σταγόνα. Αν παρθεί απόφαση (είναι) παράνομη και άδικη, αν τηρηθεί η νομιμότητα θα υπάρξει αναβολή. Επειδή ασχολούμαι με την ουσία και έχω άλλα σήμερα θέματα ουσίας, αποχωρώ από αυτή τη ΓΣ. Είμαι παρών, θα δίνω το «παρών» όταν υπάρχει ουσία…” ανέφερε.

Από την πλευρά της η διοίκηση της MIG απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο τις αιτιάσεις της πλευράς Ηλιόπουλου, λέγοντας ότι οι διαδικασίες είναι απόλυτα νόμιμες και οι κατηγορίες αβάσιμες ενώ ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Π. Κατσούλας θεώρησε το τίμημα πώλησης της Αttica Group ως «πολύ ικανοποιητικό», σημειώνοντας πως ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχε προσφερθεί τόσο υψηλό τίμημα.

Έτσι, η γενική συνέλευση της MIG ενέκρινε τα παρακάτω:

Α. Την πώληση της θυγατρικής Αttica Group στην Strix με παράλληλη διαγραφή δανείων της MIG.

Β. Το reverse split της μετοχής, καθώς 30 παλαιές μετοχές θα συμπτυχθούν σε μια νέα. Επίσης, η νέα ονομαστική αξία της μετοχής διαμορφώθηκε στο 0,40 ευρώ, με αποτέλεσμα της διαγραφή συσσωρευμένων ζημιών.

Γ. Την έκδοση stock options προς όφελος μελών του διοικητικού συμβουλίου και στελεχών του ομίλου, αξίας έως 1,563 εκατ. μετοχών με τιμή εξάσκησης τα 0,40 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της πλευράς Ηλιόπουλου,επιχειρηματολόγησαν υπέρ του αιτήματος αναβολής της ΓΣ, κάτι που δεν δέχθηκε το Προεδρείο, καθώς υπήρχε ποσοστό απαρτίας 45,87%.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΓΣ πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, έπειτα από την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πλευρά του ακτοπλόου Μ. Ηλιόπουλου της Seajets και κάποιων άλλων μετόχων, που φέρονται να είναι κοντά στον κ. Ηλιόπουλο

Πάντως, οι νομικοί εκπρόσωποι δικηγόροι του Ηλιόπουλου που παρέμειναν στη συνέλευση δήλωσαν μετά το πέρας ότι θα προσφύγουν πάλι στη δικαιοσύνη με στόχο την αναστολή της απόφασης και της ακύρωσης της.

Η Τράπεζα Πειραιώς

Πάντως η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απέκτησε στις 03 Μαρτίου 2023 μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών 1.983.785 μετοχές της MarfinInvestment Group (MIG), με τιμή απόκτησης €0,2170 ανά μετοχή, η οποία ισούται με την τιμή της Δημόσιας Πρότασης, που ήδη έχει γίνει.

Οι μετοχές αυτές αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,2112 % των δικαιωμάτων ψήφου της MIG. Κατόπιν αυτών, η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει πλέον 514.082.326 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 54,7181% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της MIG.

Σύσταση Ιδρύματος

Υπενθυμίζεται, δε, ότι τη σύσταση Ιδρύματος εις μνήμην του πατέρα του Τάκη Ηλιόπουλου, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο επικεφαλής της ακτοπλοϊκής Seajets, Μάριος Ηλιόπουλος.

Το ίδρυμα που θα φέρει το όνομα της οικογένειας θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους και θα ξεκινήσει την δράση του με προίκα 2 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Ηλιοπούλου αλλά και την ακτοπλοϊκή εταιρεία. Επικεφαλής του θα είναι η σύζυγος και η κόρη του εφοπλιστή και στόχος του να πραγματοποιεί κοινωφελείς δράσεις που σχετίζονται με την υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και τον πολιτισμό – αθλητισμό στα νησιά του Αιγαίου, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Η πρωτοβουλία δεν είναι η μόνη που πραγματοποιεί η εταιρεια στο πλαίσιο της κοινωνικης ευθυνης. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Ηλιόπουλος και έχει γίνει γνωστό από τα ΜΜΕ επισκέφθηκε πρόσφατα την γειτονική Τουρκία με την αφορμή δωρεάς ύψους 1 εκατ. ευρώ για την στήριξη των σεισμόπληκτων. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα συναντήθηκε και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό εξωτερικών κι άλλους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα