Μνούτσιν: Στήριξη σε ΔΝΤ αλλά αποστάσεις από το ελληνικό θέμα

Μνούτσιν: Στήριξη σε ΔΝΤ αλλά αποστάσεις από το ελληνικό θέμα
International Monetary Fund Managing Director Christine Lagarde and U.S. Treasury Secretary Steven Mnuchin discuss the U.S. economy during the World Bank/IMF Spring Meetings in Washington on Saturday, April 22, 2017. (AP Photo/Jose Luis Magana) AP

Χρήσιμο χαρακτήρισε το ΔΝΤ για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Στήβεν Μνούτσιν

Την στήριξη του ρόλου του ΔΝΤ στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Στήβεν Μνούτσιν διατηρώντας όμως την απόσταση της Κυβέρνησης Τραμπ από μια άμεση εμπλοκή στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ερώτηση που δέχθηκε χθες σε ενημέρωση στον Λευκό Οίκο σχετικά με τους χειρισμούς του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης και άρα και το ελληνικό απάντησε ότι το ΔΝΤ ήταν πολύ χρήσιμο όσον αφορά στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα και τη συνεργασία με την Ευρώπη. «Νομίζω ότι αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα, που θα είχε σημαντικές ανησυχίες για τις αγορές και την οικονομία και νομίζω ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτών των διαπραγματεύσεων».

Σε ότι αφορά την απόφαση του ΔΝΤ να εγκρίνει έστω και κατ αρχήν ένα πρόγραμμα με την Ελλάδα το οποίο θα συνοδεύεται ως γνωστό με μια συμβολική χρηματοδότηση της τάξης των 2 δις δολαρίων ο κ. Μνούτσιν έδειξε ότι εξετάζει το θέμα με σημείο αναφοράς μόνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ «Η δέσμευση (χρηματοδότηση) του ΔΝΤ προς την Ελλάδα ήταν πολύ μικρή. Δεν είμαι καν βέβαιος ότι η Ελλάδα θα την χρησιμοποιήσει αναγκαστικά, γι ‘αυτό νομίζω ότι η σημασία ήταν πραγματικά περισσότερο σφραγίδα έγκρισης. Και, πάλι, δεν υπάρχει άμεσο κόστος για τις Η.Π.Α. ή τους φορολογούμενους. Και υποστηρίζουμε το ΔΝΤ, παρόλο που θα εξετάσουμε τις συνεισφορές μας στο ΔΝΤ, όπως εξετάζουμε πολύ προσεκτικά όλες τις συνεισφορές και διασφαλίζουμε ότι δαπανώνται σωστά τα χρήματα των φορολογουμένων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

(Φωτό: AP Photo/Jose Luis Magana)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα