“Μωρά” αβοκάντο

“Μωρά” αβοκάντο
Αβοκάντο agropost.gr

Τα …μωρά αβοκάντο της ποικιλίας Hass, τα πιο δημοφιλή στη Μάλαγα, έχουν το μισό μέγεθος ενός κανονικού αβοκάντο. Ωστόσο, έχουν πλουσιότερη, πιο γλυκιά και πιο κρεμώδη γεύση.

Οι λάτρεις των φρούτων μερικές φορές χρειάζονται μόνο μερικές φέτες για μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς και η μίνι ποικιλία είναι τέλεια για αυτό.

Χρησιμοποιώντας κανείς μεγάλα αβοκάντο, θα χρειαστεί να αφήσει το μισό στο ψυγείο, το οποίο θα γίνει καφέ σε λίγες ώρες. Με τα “minicados”, που ονομάζονται επίσης αβοκάντο μωρών, μπορεί να απολαύσει αυτά τα υγιή φρούτα σε μικρές μερίδες.

Σύμφωνα με τον ερευνητή του Ινστιτούτου Υποτροπικής και Μεσογειακής Κηπευτικής (IHSM) La Mayora, Iñaki Hormaza, Hass miniavocados δεν καλλιεργούνται σε ειδικά δέντρα.

Είναι απλά μικρού μεγέθους φρούτα της ίδιας ποικιλίας. Ο Juan Antonio Reyes, διευθυντής της Frutas Reyes Gutiérrez, τονίζει, όπως αναφέρει το freshplaza.com, ότι το προϊόν αυτό προορίζεται κυρίως για τη Γαλλία, και ειδικότερα για την αγορά γκουρμέ, αφού οι καλές τιμές πληρώνονται εκεί.

Οι καλλιεργητές προτιμούν να παράγουν αβοκάντο μεγαλύτερου μεγέθους, απλώς και μόνο επειδή λαμβάνουν καλύτερες τιμές γι ‘αυτούς.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας πιστεύει ότι τα μωρά αβοκάντο έχουν μια καλή θέση στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ AGROPOST.GR

Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 38,5 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ
Κατάρτιση 2.627 Νέων Αγροτών
Παράταση για τις εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα