Ναυαγεί ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Ναυαγεί ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Η Βουλγαρία αποσύρεται από τη συμφωνία που αφορά την κατασκευή και τη λειτουργία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Στα χαρτιά φαίνεται πως θα μείνει ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη μετά την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να τερματίσει τη συμμετοχή της στο έργο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Συμεών Ντιάνκοφ, όπως αναφέρει η “Καθημερινή” ανακοίνωσε την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης για τερματισμό της συμφωνίας.

Η Βουλγαρία προτείνει η συμφωνία που συνήφθη στις 15 Μαρτίου 2007 μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, που αφορά τη συνεργασία για την κατασκευή και τη λειτουργία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, να τερματιστεί με αμοιβαία συγκατάθεση.

“Δεν υπάρχει τρόπος να επιβληθούν κυρώσεις στη Βουλγαρία”, συμπλήρωσε ο Συμεών Ντιάνκοφ. Η Βουλγαρία, όπως σημείωσε, θα καλύψει τις οφειλές της στη διεθνή κατασκευάστρια εταιρεία για τα τρία τελευταία χρόνια με έκδοση ομολόγων αξίας 6,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, Τράιτσο Τράικοφ, δήλωσε από την πλευρά του ότι η Βουλγαρία θα αποχωρήσει από το σχέδιο επειδή οι υπόλοιποι συμμετέχοντες δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα