Νευρικότητα στις αγορές

Νευρικότητα στις αγορές
ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ενισχύεται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου. Πτωτική τάση και στο ΧΑΑ

Μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση των τιμών των μετοχών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurofirst 300 σημείωνε αρχικά κέρδη, αλλά στη συνέχεια πέρασε σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας απώλειες 0,39%.

Το πρακτορείο Bloomberg αποδίδει την υποχώρηση του δείκτη στις πληροφορίες ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) θα αναβάλει μία προγραμματισμένη έκδοση ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.

Τα έσοδα της έκδοσης πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τα χρηματιστήρια ταλαντεύονται μεταξύ του φόβου για τη μετάδοση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης και της ελπίδας ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα για να βοηθήσει την εύθραυστη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Η ισοτιμία του ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,60%, στα 1,3777 δολάρια, μετά τη μεγάλη πτώση που σημείωσε χθες.

Αρνητική τάση καταγράφεται και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας των επενδυτών.

Ο γενικός δείκτης στην Αθήνα υποχωρεί στις 747 μονάδες, με πτώση σε ποσοστό 0,63%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,8 εκ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα