Νότιο Αιγαίο: 527 διεθνείς πτήσεις, σε δύο εβδομάδες

Νότιο Αιγαίο: 527 διεθνείς πτήσεις, σε δύο εβδομάδες
Τουρίστες στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης εν μέσω πανδημίας Harry Nakos / Copyright 2020 The Associated Press

Καλή αρχή επεφύλαξε η φετινή τουριστική περίοδος για τους προορισμούς του Ν. Αιγαίου, μέσω των διεθνών αεροδρομίων της Μυκόνου, Σαντορίνης, Κω και Ρόδου.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που μαζί με την Κρήτη κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στον ελληνικό τουρισμό.

Από τη μέρα του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού, με την άρση των μέτρων για τις μετακινήσεις και τη διευκόλυνση των διεθνών ταξιδιών, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου υποδέχθηκαν σε διάστημα δύο εβδομάδων, 63.761 ξένους τουρίστες, με 527 απευθείας πτήσεις, από ευρωπαϊκές και όχι μόνο πόλεις, και πολύ υψηλές πληρότητες στα αεροσκάφη.

Καλή αρχή επεφύλαξε η φετινή τουριστική περίοδος για τους προορισμούς του Ν. Αιγαίου, μέσω των διεθνών αεροδρομίων της Μυκόνου, Σαντορίνης, Κω και Ρόδου, αφού ο μήνας του Μαΐου έκλεισε με 64.000 περίπου διεθνείς επισκέπτες το πρώτο δεκαπενθήμερο της νέας τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport Greece, για τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου, είχαμε 30.348 αφίξεις στη Ρόδο με 241 πτήσεις, 15.918 στην Κω με 121 πτήσεις, 6.639 στη Μύκονο με 68 πτήσεις και 10.856 αφίξεις στη Σαντορίνη, με 97 διεθνείς πτήσεις.

Προφανώς στα παραπάνω στοιχεία, δεν υπολογίζονται οι πτήσεις από το αεροδρόμια της Αθήνας, δηλαδή οι πτήσεις εσωτερικού, που, ωστόσο, έχουν και επιβάτες από το εξωτερικό, που έρχονται με τακτικές πτήσεις στην Αθήνα και δεν πηγαίνουν απευθείας με τσάρτερ στα νησιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα