Ντάισελμπλουμ: Η κυβέρνηση αποδέχεται την ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Ντάισελμπλουμ: Η κυβέρνηση αποδέχεται την ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015,για την συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Eurokinissi

Απολογισμός και όχι αποφάσεις στο σημερινό Eurogroup. Σοβαρή, θεωρήθηκε η πρόταση για το ασφαλιστικό. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε λόγο για κατανόηση από την πλευρά των συνομιλητών

Την ανάγκη παραμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα επανέλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα» δήλωσε ο Ολλανδός αξιωματούχος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τον διαβεβαίωσε – κατά τη συνάντησή τους στο Άμστερνταμ την Τρίτη – πως η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται και αναγνωρίζει πλήρως την ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας. «Η συμμετοχή του Ταμείου αποτελεί μέρος της συμφωνίας και η ελληνική πλευρά το αναγνωρίζει αυτό», διεμήνυσε ο Ντάισελμπλουμ.

Σχολιάζοντας την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό, την χαρακτήρισε «σοβαρή», τονίζοντας την ανάγκη, ωστόσο, περαιτέρω εξειδίκευσης.

Παράλληλα, σημείωσε πως δεν θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα από τη σημερινή συνεδρίαση – την πρώτη για το 2016 – καθώς αυτό που θα γίνει θα είναι ένας απολογισμός των μέχρι στιγμής πεπραγμένων.

Τσακαλώτος: «Βρήκα κατανόηση»

«Βρήκα κατανόηση όπου πήγα και ανθρώπους που έψαχναν λύσεις, όχι προβλήματα», τόνισε από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup και αναφερόμενος στις επαφές που είχε την τελευταία εβδομάδα με Ευρωπαίους ομολόγους του, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε έξι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

«Συζητήσαμε την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος αλλά και ζητήματα γενικότερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, τόσο οικονομικά όσο και μη οικονομικά», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα