Ντόμινο αλλαγών λόγω ΦΠΑ

Ντόμινο αλλαγών λόγω ΦΠΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΠΩΛΗΣΗ ΤΣΙΓΑΡΩΝ (EUROKINISSI / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ) Eurokinissi

Τρόπους να αποφύγει τη μετάταξη προϊόντων από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ αναζητά η κυβέρνηση. Το επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Οικονομικών. Στο τραπέζι η αλλαγή του φόρου στα προϊόντα καπνού. Καμία οριστική απόφαση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης επιβεβαίωσε ότι το οικονομικό επιτελείο εξετάζει εναλλακτικές μεθόδους για να εισρεύσει στα ταμεία του κράτους 1 δισεκατομμύριο ευρώ, χωρίς όμως να γίνει μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23%.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αποκάλυψε ότι στο τραπέζι έχει πέσει και η αλλαγή του φόρου στα καπνικά προϊόντα. Αιτία είναι το ότι έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στους καπνοπώλες, καθώς το κέρδος που έχουν από κάθε πακέτο που πουλάνε έχει μειωθεί πάρα πολύ.

Όπως είπε ο υφυπουργός “από ένα πακέτο ευρείας κατανάλωσης με κόστος 3,80 είχαν κέρδος παλιά 25 λεπτά και τώρα κερδίζουν μόλις 8 λεπτά στο πακέτο”.

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, ωστόσο τόνισε ότι πράγματι έγιναν εισηγήσεις για ενοποίηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, ο κ. Σαχινίδης είπε ότι το θέμα αυτό δεν σχετίζεται με τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αναγνώρισε ότι έχει ζητηθεί μέσω του μνημονίου από τη ΔΕΗ να έχει τιμολόγια, όπου η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να ανταποκρίνεται στο κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα