Ο Ντάισελμπλουμ προειδοποιεί: Αδιανόητη μια συμφωνία για την Ελλάδα, χωρίς ΔΝΤ

default image

Οι προτάσεις της Αθήνας πρέπει να έχουν νόημα από οικονομικής απόψεως, διαμηνύει ο επικεφαλής του Eurogroup. Μέχρι πότε έχει χρόνο η Ελλάδα και ποιες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας. Τι αναφέρει για το ΔΝΤ

Μία συμφωνία για την Ελλάδα χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι “αδιανόητη”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Χωρίς το ΔΝΤ, μία συμφωνία είναι αδιανόητη, διότι το περιεχόμενό της πρέπει να είναι πραγματικό και εάν υπάρχει ένα πραγματικό περιεχόμενο, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει επίσης”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Χάγη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μία ημέρα αφού το Ταμείο ανακοίνωσε ότι η ομάδα των διαπραγματευτών του αναχωρεί από τις Βρυξέλλες για την Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, μιλώντας σε φινλανδική εφημερίδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να πάρει τις σκληρές αποφάσεις που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές της εάν θέλει να εξασφαλίσει περαιτέρω δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι οι δύσκολες αποφάσεις πρέπει απλά να ληφθούν, είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», φέρεται να δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην εφημερίδα Helsinging Sanomat.

Στη συνέντευξή του που έγινε χθες και δημοσιεύεται σήμερα, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι συνεχίζει να είναι δυνατή η επίτευξη μιας συμφωνίας εγκαίρως προκειμένου να αποδεσμευτεί η βοήθεια πριν από το τέλος του μήνα, προσθέτοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι ακόμα ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, εάν οι προτάσεις της Αθήνας έχουν νόημα από οικονομικής άποψης.

«Η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ακόμα και αύριο αρκεί να είναι αξιόπιστη και να διασφαλίζει την χρηματοοικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας», κατέληξε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα