‘Παγώνει’ η μετάθεση του εφοριακού με το σταυρόλεξο

‘Παγώνει’ η μετάθεση του εφοριακού με το σταυρόλεξο

Από δυνατός λύτης παραλίγο «ακαδημαϊκός» ο εφοριακός της Δ.Ο.Υ Ηρακλείου που καταγγέλθηκε από φορολογούμενους ότι έλυνε σταυρόλεξο σε ώρα αιχμής στην υπηρεσία του

“Παγώνει” άμεσα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή η μετάθεση στην Ακαδημία εφοριακών του πολυπράγμονα εφοριακού, στο Ηράκλειο Κρήτης για τον οποίο υπήρχε καταγγελία ότι έλυνε σταυρόλεξο εν ώρα υπηρεσίας, η οποία ήταν μάλιστα υπό διερεύνηση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Το «βαθύ δημόσιο», που στην περίπτωση του συγκεκριμένου εφοριακού είναι το υπηρεσιακό του συμβούλιο, πρότεινε την μετάθεση του συγκριμένου υπαλλήλου στην Ακαδημία Εφοριακών, όπου μετατίθενται εφοριακοί με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα την εμπειρία και τις γνώσεις για να διδάξουν τους υπολοίπους πως να ασκούν σωστά τα καθήκοντά τους.

Τούτο, την στιγμή που από την περασμένη Δευτέρα, η ΑΑΔΕ σε εγκύκλιο του κ. Πιτσιλή, ανέφερε τον συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζοντας ότι βρίσκεται υπό έλεγχο για πειθαρχικές ευθύνες .

Το θέμα με τον συγκεκριμένο υπάλληλο είχε ξεκινήσει στα τέλη του προηγούμενου μήνα όταν αγανακτισμένος πολίτης, που περίμενε με πολλά άλλα άτομα στην Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου είδε τον συγκεκριμένα υπάλληλο να κάθεται στο γραφείο του και να λύνει σταυρόλεξο.

Ο φορολογούμενος δεν έμεινε μόνο στην καταγγελία του γεγονός, αλλά τράβηξε και φωτογραφία τον εφοριακό εν ώρα δράσης την οποία έστειλε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη».  Όπως ήταν φυσικό, η δημοσίευσή της, προκάλεσε σάλο αντιδράσεων κινητοποιώντας βέβαια και την διοίκηση της ΑΑΔΕ, η οποία στοχοποίησε το συγκεκριμένο περιστατικό και περιμένει να επιβεβαιώσει την ακρίβεια του δημοσιεύματος για να προχωρήσει άμεσα σε πειθαρχικό έλεγχο.

Παρόλα αυτά το αίτημα για μετάθεση του συγκεκριμένου υπαλλήλου στην Ακαδημία Εφοριακών προχώρησε και έφτασε στο Γραφείο του κ. Πιτσιλή για υπογραφή την περασμένη Πέμπτη προκαλώντας την οργή του αφού κάποιος που κατά τα φαινόμενα δεν ήταν συνεπής στα βασικά του καθήκοντα ήθελε να γίνει … «Ακαδημαϊκός», διδάσκοντας τους υπόλοιπους εφοριακούς να λύνουν τα σταυρόλεξα σπαζοκεφαλιές.

Σύμφωνα με το δημοσίευα της εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ηρακλείου και οι τοπικοί εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των εφοριακών δήλωναν άγνοια για το αίτημα μετάθεσης του συναδέλφου του στην φορολογική ακαδημία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα