Παπαδημητρίου: Θετικό το κλίμα για επενδύσεις απ’ τις ΗΠΑ

Παπαδημητρίου: Θετικό το κλίμα για επενδύσεις απ’ τις ΗΠΑ
Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στην σύζητηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης για το επενδυτικό ενδιαφέρον που διαπίστωσαν στις ΗΠΑ

Για πολύ ευνοϊκές συγκυρίες σχετικά με επενδύσεις ομογενών των ΗΠΑ στην Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ενώ θα συνεχίσει για την προώθηση περαιτέρω επενδύσεων.

«Το κλίμα ήταν πάρα πολύ θετικό απ’ όλους τους ομογενείς που συναντήσαμε κι ήταν πάρα πολλοί επενδυτές, όπως επίσης και απ’ τις ομιλίες που έδωσε ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο υπουργός στο Ραδιόφωνο 24/7 και τόνισε ότι: «Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τους ομογενείς προς τη χώρα, θέλουν να τη βοηθήσουν με επενδύσεις, με την προώθηση των δικών μας εξαγωγών  και προϊόντων».

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι μετά την Ουάσιγκτον θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχεισυναντήσεις με πάνω από 15 ξένα funds, συμπεριλαμβανομένου και του Black Rock. «Νομίζω ότι αυτό που θα μου πουν κι αυτό που θα τους πω είναι ότι η Ελλάδα είναι πια μια διαφορετική χώρα και ότι υπάρχουν ευκαιρίες για επενδύσεις, όπως αυτοί έχουν ήδη αποφασίσει, είτε είναι σε διαφορετικές μορφές του τουρισμού,  logistics, βιομηχανία φαρμάκων και υψηλή τεχνολογία».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα