Παράταση μιας μέρας για τη δόση

Παράταση μιας μέρας για τη δόση
Press conference held by the Minister of Finance Euclid Tsakalotos and the Alternate Minister of Finance Giorgos Chouliarakis, in Athens, on May 26, 2016 / , , 26 , 2016 Nikos Libertas / SOOC

Μέχρι αύριο η Ελλάδα καλείται να έχει κλείσει και τις "ουρές των ουρών" της αξιολόγησης που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις. Τι αποφάσισε το Euroworking Group.

Προθεσμία  μέχρι  αύριο για την ολοκλήρωση και των εκκρεμών θεμάτων που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις έδωσε πριν λίγο το EWG στην Ελλάδα πριν κάνει θετική εισήγηση για την εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δις ευρώ προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η απόφαση των τεχνοκρατών της Ευρωζώνης δίνει προθεσμία μέχρι και την Τρίτη στην ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσει τα θέματα που είναι ακόμη ανοιχτά. Στην συνέχεια οι θεσμοί θα πρέπει να στείλουν την επιβεβαίωση για το κλείσιμο του συνόλου των εκκρεμοτήτων. Με το «πιστοποιητικό» των δανειστών θα ανάψει «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δις ευρώ. Θα γίνει δηλαδή η θετική εισήγηση για εκταμίευση προς τα κοινοβούλια της Γερμανίας της Αυστρίας της Ολλανδίας της Φιλανδίας και της Σλοβακίας με προοπτική η δόση να εκταμιευτεί μέχρι και τις 16 του μήνα .

Μέσα στην προθεσμία θα πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση για την μακροχρόνια παραχώρηση του αεροδρομίου του Ελληνικού, (έχει κανονιστεί ήδη η υπογραφή μνημονίου με την κοινοπραξία που έχει κερδίσει το διαγωνισμό), τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του 5% από το συνολικό 6% που κατέχει το δημόσιο στο ΟΤΕ και για να θεσπιστεί το ακαταδίωκτο των τριών μελών της γνωμοδοτικής επιτροπής του ΤΑΙΠΕΔ , οι οποίοι ελέγχονται για την σύμβαση του sale & lease back των 28 ακινήτων του δημοσίου.

Στις “ουρές των ουρών” περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (ΥΠΑ ) ώστε να μπορεί να εποπτεύει και την λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που έχουν παραχωρηθεί στην Fraport .

Από την ελληνική πλευρά δε διέψευδαν τις πληροφορίες περί παράτασης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλες οι εκκρεμότητες θα λυθούν και το πρώτο μέρος της δόσης θα εκταμιευθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα