Παρέμβαση Κεντρικών Τραπεζών για την στήριξη της ρευστότητας του δολαρίου

Παρέμβαση Κεντρικών Τραπεζών για την στήριξη της ρευστότητας του δολαρίου
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα iStock

Λίγο πριν ανοίξουν οι ασιατικές αγορές οι Κεντρικές Τράπεζες Καναδά ΗΠΑ Ευρωζώνης Αγγλίας Ιαπωνίας και Ελβετίας προχώρησαν σε συντονισμένη δράση στηριξης της ρευστότητας του δολαρίου .

Η Τράπεζα του Καναδά, η Τράπεζα της Αγγλίας, η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας ανακοινώνουν σήμερα συντονισμένη δράση για την ενίσχυση της παροχής ρευστότητας μέσω των πάγιων συμφωνιών ανταλλαγής ρευστότητας σε δολάρια ΗΠΑ .

Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των γραμμών ανταλλαγής στην παροχή χρηματοδότησης σε δολάρια ΗΠΑ, οι κεντρικές τράπεζες που προσφέρουν επί του παρόντος πράξεις σε δολάρια ΗΠΑ συμφώνησαν να αυξήσουν τη συχνότητα των πράξεων λήξης 7 ημερών από εβδομαδιαία σε ημερήσια. Αυτές οι καθημερινές εργασίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 και θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Το δίκτυο των γραμμών ανταλλαγής μεταξύ αυτών των κεντρικών τραπεζών είναι ένα σύνολο διαθέσιμων πάγιων διευκολύνσεων και χρησιμεύει ως σημαντικός μηχανισμός υποστήριξης ρευστότητας για την ανακούφιση των πιέσεων στις παγκόσμιες αγορές χρηματοδότησης, συμβάλλοντας έτσι στον μετριασμό των επιπτώσεων τέτοιων πιέσεων στην παροχή πιστώσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα