Πιο αισιόδοξος από Δραγασάκη ο Τσακαλώτος για το χρέος

Πιο αισιόδοξος από Δραγασάκη ο Τσακαλώτος για το χρέος

«Είμαστε σε καλό δρόμο» είπε ο υπουργός Οικονομικών και δήλωσε ότι βλέπει λύση στο τέλος του χρόνου. Ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για τι χρειάζεται να γίνει για να «επιζήσει» η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. "Έχω συνηθίσει να τσακώνομαι από το ΚΚΕ με τον Στουρνάρα", είπε.

Πολύ πιο αισιόδοξος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που παρέπεμψε τη λύση του χρέους στο 2018 εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προβλέποντας ότι στο τέλος του έτους θα υπάρξει λύση.

«Εγώ νομίζω ότι έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε λύση για το χρέος» είπε ο κ. Τσακαλώτος ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε εμμέσως ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Δραγασάκη και συντάχθηκε με την εκτίμηση του πρωθυπουργού για λύση. «Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο» πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένας «καθαρός διάδρομος» για το χρέος. Να γνωρίζουν δηλαδή οι ξένοι επενδυτές ότι θα υπάρξει λύση προκειμένου να αυξηθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο κ. Τσκαλώτος ξεκαθάρισε, πάντως, ότι  θεωρεί πως «δεν θα γίνει ονομαστικό κούρεμα». «Ο βασικός στόχος είναι ο καθαρός διάδρομος, θα μας δώσει ανάσα για τα επόμενα χρόνια για να αυξηθούν οι επενδύσεις» σημείωσε.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε, όμως, ότι παραμένει ανήσυχος για το αν μπορεί να λυθεί το ζήτημα του χρέους συνολικά στην Ευρώπη με τις ασυμμετρίες που υπάρχουν μεταξύ των χωρών του Βορά και του Νότου. Κάλεσε μάλιστα την αντιπολίτευση να ανοίξει η συζήτηση για το θέμα. Να συζητήσουμε τις «απόψεις σας για το που πάει η Ευρωζώνη, πως πρέπει να βελτιωθεί, αν μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει σε μια τέτοια Ευρωζώνη και αν δεν μπορεί τι χρειάζεται να γίνει» είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ.

Έχω συνηθίσει να τσακώνομαι από το ΚΚΕ με τον Στουρνάρα

Ο υπουργός Οικονομικών, άσκησε όμως και νέα κριτική στον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα για τη θέση του ότι η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ κόστισε 86 δις ευρώ. «Έχω τσακωθεί τόσες πολλές φορές με τον Στουρνάρα τα τελευταία 30 χρόνια που το έχω συνηθίσει» ανέφερε και σημείωσε ότι είχαν διαφορές από τότε που ο κ. Στουρνάρας ήταν στο ΚΚΕ και ο κ. Τσακαλώτος στο ΚΚΕ εσωτερικού. «Εγώ του λέω ότι αυτά που λες δεν στέκουν» είπε αντικρούοντας τον ισχυρισμό περί ζημίας 86 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα