Πληροφορίες για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα

Πληροφορίες για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα
Sooc

Η συνεδρίαση του Eurogroup συνεχίζεται, άγνωστο όμως εάν και τι είδους συμφωνία ή παράταση θα κλείσει σήμερα

Της Βίκυς Σαμαρά

Για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα αύριο Τρίτη κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, ενώ συνεχίζεται η συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία θα διαφανεί ο χαρακτήρας και η διάρκεια μίας πιθανής παράτασης του προγράμματος.

Η Ελλάδα επιζητεί μία σύντομη τεχνική επέκταση μέχρι τον Ιανουάριο, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσπευσης της προεδρικής εκλογής ώστε να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα που η κυβέρνηση θεωρεί βασικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις για την επόμενη ημέρα. Δεν είναι όμως απίθανο η όποια απόφαση να μη ληφθεί σήμερα, ενώ είναι δεδομένοι ότι όλοι οι εταίροι πιέζουν για παράταση αρκετών μηνών, αν και δε συμφωνούν όλοι στο χρόνο. Το σενάριο της εξάμηνης παράτασης ωστόσο υποστηρίζει το Βερολίνο, δια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την Ελλάδα εκπροσωπούν στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος χθες στην ομιλία του κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα σημαίνει κατά την κυβέρνηση ότι τα πράγματα μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία, η ακριβής κατάληξη όμως των συζητήσεων δεν έχει ακόμη κριθεί.

Πηγή Φωτογραφίας: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα